menu

Családireceptkönyv.hu

Zsúrkifli házi lekvárral töltve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 24 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (esetleg margarin)
- csipet só
- fél csomag sütőpor (6 g)

+ a tölteléknek lekvár (nálam sárgabaracklekvár és eperlekvár)

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a túrót is, tésztát gyúrunk. (Attól függően, hogy mennyire zsíros túrót használunk, ha esetleg picit ragacsos a tészta, akkor adunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.) Három gombóccá alakítjuk a tésztát.
2. Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk az egyik gombócot - kb. 2-3 mm vastagra - majd 8 egyenlő háromszögre vágjuk, melyeknek szélesebb részére lekvárt teszünk. Feltekerjük a tésztát úgy, hogy a lekvár két végénél a tésztát picit összenyomjuk, így biztos, hogy nem folyik ki a lekvár sütés közben. Kifli alakot formálunk. (a másik két gombóc tésztát is ugyanígy nyújtjuk/formázzuk)
4. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben világosbarnára sütjük. (nálam 15-18 percig sültek, de ez változó a sütőtől függően)
5. Hűlni hagyjuk a kifliket, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Annyira szeretem a lekvárokat - ilyenkor frissen főzve pedig a lekvárt is lekvárral eszem. Emiatt mostanában a lekváros süteményeket kívánjuk, tegnap gyorsan meg is sütöttem ezt a kis aprósüteményt a citromos-mazsolás tekercs tésztájából. Alig szükséges hozzá 3-4 dolog, ráadásul szűk 1 óra múlva már ehető is... az ilyen gyors és egyszerű, omlós finomságokat nagyon szeretem ám. :)

Zsúrkifli házi lekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
EPERFAGYLALT
EPERFAGYLALT

Az epret megmostam, es kockakra vagtam Botmixerrel pürésítettem 4 evőkanál porcukorral A három tojás sárgáját, 2 evőkanál porcukorral kikevertem A pudingport a tejjel csomomente...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárka eperrel vaníliakrémmel
Kosárka eperrel vaníliakrémmel

Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal, zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, beleresze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpehelylisztes palacsinta (Gabriella)
Zabpehelylisztes palacsinta (Gabriella)

1. A tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk