Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és a 2 vaníliás cukorral. 10 percig pihentetjük. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk és kis pogácsa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd kettévesszük. A töltelékhez a felengedett gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű