Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Átszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a sütőport. Mivel vékony lapokat kell sütnünk egyszerűbb, ha a piskótamasszánkat ketté osztjuk és kü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Egy közepes méretű, vastag falú edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük alatta kisebbre a lángot, és önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát a kávéval meglocsoljuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. A tejszínt keményt habbá verjük és betesszük a hűtőbe. A mascarponét a joghurttal, a cukorral és a vaníliás c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű