Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk vele a vajat, és belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a l...
Elkészítési idő:• Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 nagy, 30x40 cm-es sütőlemezre. • A diót egy nagy serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítju...
Elkészítési idő: