Családireceptkönyv.hu

Rózsás almás pite


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói : 12,5 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 10 dkg finomra őrölt mandula, 15 dkg finomliszt.

A töltelék hozzávalói : 4 dl tej, 1 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál finomliszt, 5-6 alma. Használhatunk töltelékként vaníliás pudingot is!

Elkészítés:


A tészta elkészítése : alaposan keverjük össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal, adjuk hozzá az egész tojást és az őrölt mandulát, majd fokozatosan a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, miután összeállt, nyomkodjuk bele a sütőformába kb. 2 centis peremet hagyva. Amíg a krém készül, a tésztát tegyük hideg helyre.

A krém elkészítése : egy edényben keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a narancshéjat. Adjuk hozzá a tojássárgáját és kevés tejet. Keverjük mindaddig, amíg sima nem lesz, végül adjuk hozzá a maradék tejet és a fehérbort. Forraljuk fel a krémet, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket simítsuk el a tésztán.

Az almákat anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, óvatosan kezdjük el körkörösen hámozni. Nem baj, ha az almacsíkok eltöredeznek a lényeg, hogy amikor a krémre helyezzük, rózsafejeket formáljunk belőlük. Az alma rózsákat felmelegített baracklekvárral kenjük át, majd előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük, amíg az almarózsák arany barnák nem lesznek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Diós-mákos beigli
Avatar Klári Kedvelnék
Diós-mákos beigli

Mák töltelék: 35 dkg mézet 2,5 dl tejjel felforralunk, és belerakjuk az 50 dkg mákot, 1 citrom lereszelt héját, fahéjat, fél citrom levét, 2 db reszelt almát, 10 dkg mazsolát, tör...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Francia meggyes
Francia meggyes

A margarint a Koronás porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tojásfehérje habját. A lisztet vaníliás cukorral elkeverjük és fakanál segítségé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsos mákos guba muffin
Avatar Edina Varga Kedvelnék
Narancsos mákos guba muffin

A kiflit karikára vágom, meglocsolom a felforrósított tejjel, megszórom a vaníliás cukorral, a mákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és alaposan összekeverem. Egy lábasba...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Joghurtkrémes-meggyes piskóta
Joghurtkrémes-meggyes piskóta

A szokásos módon piskótát készítünk: a puha vajat a porcukor felével és a tojások sárgájával kihabosítjuk, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvat...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk