50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
15 dkg vaj
4 tojás
6 evőkanál liszt
2 evőkanál mazsola
fél citrom
3 tasak vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom levét, a vaníliás cukrot, sütőport, majd összedolgozzuk a tojáshabbal. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 percen át sütjük 180 fokon. Miután megsült hagyjuk, hogy langyosra hűljön és szeleteljük.
1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. 2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el, amihez a a málnát szitán áttörjük majd a vaj kivételével összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 175 C-ra. A lisztet, a sütőport, a barna cukrot, 1 tk fahéjjal és a gyömbérrel egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben a tojásokat, az...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű