50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
15 dkg vaj
4 tojás
6 evőkanál liszt
2 evőkanál mazsola
fél citrom
3 tasak vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom levét, a vaníliás cukrot, sütőport, majd összedolgozzuk a tojáshabbal. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 percen át sütjük 180 fokon. Miután megsült hagyjuk, hogy langyosra hűljön és szeleteljük.
1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. 2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). 3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a csokoládé és az egész mandula kivételével összekeverjük. Hozzáadjuk a kihagyott anyagokat. Két részre osztjuk a masszát. Vizes kézzel 5 centi széles, 2 centi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és sima, egynemű, kissé folyós tésztává turmixoljuk. Kb 25 x 25 centis tepsiben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz