60 dkg liszt
35 dkg zsír
3 dl tejföl
1 ek. ecet
csipet só
Töltelék:
keményebb állagú lekvár
Elkészítése:
A lisztbe belekeverni a sót, egy nagyobb tálba a zsírt és tejföl jól kikeverni kézi habverővel, hozzá adni az ecetet, ezt is bele keverjük, majd apránként adjuk hozzá a lisztet, jól eldolgozzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap elnyújtjuk, (nylonon-könnyebb felhajtani a szélét) a szélétől kb 2 cm-re egy csíkba végig töltjük a lekvárral, ráhajtjuk a szélét és a hajtás mellett levágjuk a rudat és felszeleteljük kis rudacskákra, majd ismét töltjük, hajtjuk, vágjuk.....Tepsibe rakjuk nem túl közel egymáshoz, előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük ( nekem 10 perc alatt sült meg, de mindenki ismeri a sütője működését és az szerint süsse, csak annyi, hogy szép világos legyen), majd vaníliás porcukorba megforgatjuk. Nagyon omlós és finom. ( Ebből az adagból 80-90 rudacska lett)
Sokáig elálló sütemény. Karácsonyra jóval előbb el lehet készíteni.
Teljesen egyszerű, kevés hozzávalós, mondhatnám lusta módja a tiramisu készítésnek ez a recept. Lehetne mondani, hogy ez így már nem is tiramisu. Mert ugye, tojás fehérje, sárgája...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézElkészítés: A vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű