menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos csiga GM


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



300 gramm gluténmentes kelt tésztához való liszt, nálam ebből 250 gramm Nutrifree Mix Per Pane és 50 gramm Farmo LP Low Protein
13 gramm friss Budafoki élesztő
2 evőkanál cukor
200 ml folyadék (100 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej)
2 ek olaj
1/2 csomag van. cukor
reszelt citromhéj
30 ml víz (ezt még dagasztáskor hozzá kell adagolni)

Ezenkívül:


4 dl Joya mandulás rizstej
3 kanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (dr. oetker)
1 kiskanál vaníliás cukor

A tetejére:

3 ek Joya mandulás rizstej és
1 tk Vitador margarin összemelegítve

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan hozzáadtam a 30 ml vizet és az olajat. Mikor szépen kidolgozta a tésztát nagyon kevés kb. negyed kanál lisztet adtam még hozzá átgyúrtam és kevés olajat hogy elváljon a kezemtől. A tésztagombócot lefedtem és 40 percig kelesztettem.

Elkészítettem a pudingot a szokásos módon és habverővel keverve kihűtöttem nagyjából, majd félretettem.


Ezután egy normál kerek kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral. Rizslisztes nyújtódeszkán kinyújtottam a tésztagombócot, lekentem a pudinggal és feltekertem.Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, és 20 perc időtartamra beállítottam a sütőt. Addig nem nyitogattam. Ezután lekentem az összemelegített tejes keverékkel és még 20 percre beállítottam a sütőt. Nem kell vastagon meglocsolni, csak kerüljön mindenhova.

Kb. 13 perc elteltével a kapcsos tortaforma oldalát levettem, a sütőpapírcsíkot onnan eltávolítottam és hagytam, hogy az oldaluk is szépen megpiruljon. Az alsó képen látható állapot volt, mikor levettem a sütőpapírt és a forma oldalát. Ezután még 7 percet sültek míg megpirultak.

Pudingos csiga GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes sajtos rúd
Ecetes sajtos rúd

Elkészítése: A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer (házi)
Linzer (házi)

A lisztet, sütőport, zsírt, porcukrot, tojást, vaníliás cukrot jól összegyúrjuk. Ha szeretnénk kakaósat készíteni, vegyük ketté a tésztát és az egyik felébe gyúrjunk 2-3 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Képviselő fánk (más recept)
Képviselő fánk (más recept)

Ha a zsír elolvadt és a vízforró, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig kavargatjuk, amíg összeállt, ez 2-3 perc. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk egyenként a t...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokipudingos kocka
Csokipudingos kocka

A pudingport a cukorral, a kakaóporral és a tejjel megfőzöm, majd kihűtöm. Amikor kihűlt hozzáverem a sütőporos lisztet, a tojást, a reszelt narancs héjat és a levét, majd a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk