50 dkg magozott meggy
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
5 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd felváltva kanalazzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Amikor szép egyenletes a masszánk tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a magozott, félbevágott meggyet. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép rózsaszínű lesz a teteje. Miután kivettük a sütőből megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral.
A háztartási keksz felét ledaráljuk, felét kisebb darabokra összetörjük. A vizet egy lábasba öntjük, beletesszük a porcukrot, kakaót, margarint, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180C 2. Olvassuk el a csokoládét, a vajat és a paprikát egy pohár vagy fém tálban egy kevés vízzel (vagy mikrohullámú sütőben) töltött serpenyőben. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingból, a cukorból...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes