a tésztához (22x32 cm-es tepsihez):
40 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 evőkanál tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
a pudingos-tejfölös krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
55 dkg tejföl (20%-os)
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (Könnyen nyújtható tészta legyen.)
Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (A sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén.)
Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.
A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)
Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (Mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém.)
A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam.)
Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 3-4 napig eltartható.
Az összetevőkből meggyúrom a tésztát s elosztom négy felé,tepsi (25x35)nagyságúra nyújtom,a hátára teszem a tésztát, megkenem szilva lekvárral majd ráborítom a másik tésztát, megbö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba cukrot, élesztőt teszünk, hozzáöntjük a meleg, de nem forró tejet, a lisztet, a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulareszeléket, alaposan összegyúrjuk, majd konyha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű