Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pudingos-tejfölös szelet


Írta:

Elk. idő: 1 nap
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a tésztához (22x32 cm-es tepsihez):
40 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 evőkanál tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna

a pudingos-tejfölös krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
55 dkg tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (Könnyen nyújtható tészta legyen.)

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (A sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén.)

Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.

A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)

Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (Mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém.)

A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam.)

Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 3-4 napig eltartható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almás krémes
Almás krémes

A tésztához valókat összedolgozzuk, félretesszük. Meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. A vajon ledinszteljük. Az almakrémnél leírtak szerint ízesítjük. A pudingot 5 evőkaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isler
Isler

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Santa Barbara
Santa Barbara

A 6 tojás fehérjét felvejük a 20 dkg porcukorral ,majd bele a 20 dkg darált dió + 4-5- kanál liszt +1/2 csomag sütőport előmelegitett sütőben tű próbáig sütjük (kb.20 perc) K...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós ostoros kalács
Kakaós ostoros kalács

Hozzávalók a kakaós krémhez 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 3 ek. cukrozatlan kakaópor 1 vaníliás cukor

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk