Családireceptkönyv.hu

Gyúrós isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100g zabpehelyliszt (sima zabpehely, ledarálva)

50g kókuszzsír

50g tejsavó fehérje (célszerű vaníliásat használni, az illik leginkább az islerhez)

50g darált dió

100g lekvár (csökkentett cukortartalmú, pl.: diabetikus)

100g csoki (célszerű olyat választani, ami megolvasztva könnyen kezelhető, tejcsokival nem nagyon lehet melléfogni)

Elkészítés:


1. Tegyél mindet egy tálba (lekvár és csoki kivételével) és gyúrd össze alaposan. Körülbelül 5 percig kell folyamatosan gyurmázni ahhoz, hogy összeálljon. Nem baj ha könnyen törik vagy morzsolódik a massza, lényeg hogy formálható legyen.
2. Vedd ketté a masszát és a nagyobb darabot tedd két sütőpapír közé. Nyújtsd ki a tésztát addig, amíg a kb. fél centi vastagságot el nem éri. Ezután, például egy pohár segítségével szaggas ki belőle kör alakú alapokat. Ha megvagy távolítsd el a fel nem használt részeket az alapok közül, majd ugyan ezt a műveletet végezd el a massza másik felével is.
Tedd az isler alapokat egy tepsibe vagy sütőformára. FONTOS: olyan sütőformát válassz, amit be tudsz rakni a hűtőbe! Ez azért lényeges mert sütés után az isler alapok nagyon törékenyek, nem szabad mozgatni őket sütés után. Ezután mehetnek a sütőbe 180 fokon kb. 15 perc alatt készülnek el.
4. A sütés után, meg kell várni ameddig kihűl a tepsi és benne az isler alapok, hogy megdermedjen bennük a kókuszzsír. Amint ez megtörtént, be kell tenni a hűtőbe 30 percre, vagy a fagyasztóba 15 percre.

Ha ezen is túl vagy, akkor már csak annyi a dolgod, hogy megkend az alapokat lekvárral...
...és bevond csokival. Ha megvagy tedd vissza őket a hűtőbe, hogy a csoki megkeményedjen az isleren.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi rétes Eta módra
Házi rétes Eta módra

Tálba bele szitálom a lisztet, bele teszem a sót, a tojást amit felverek és dagasztom az ecetes vízzel. A tészta keménysége közepes legyen, inkább egy picit keményebb ,,,addig dag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

Hozzávalókat összegyúrjuk és vékony rudacskákat formálunk. A világosra sütött kifliket vaníliás cukros porcukorban megforgatjuk. Figyelem, tényleg nagyon révid ideig kell sütni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muffin tészta alap recept
Muffin tészta alap recept

Az egész tojást a két fajta kristálycukorral jó habosra kézi mixersegítségével jó habosra kavarjuk ki. ,majd a többi hozzávalókat adjuk hozzá jól dolgozzuk össze sűrűbb tésztát ke...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Receptek
Cseresznyés-kókuszos kevert
Cseresznyés-kókuszos kevert

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Kókuszos sütik > Cseresznyés-kókuszos kevert Cseresznyés-kókuszos kevert Cseresznyés-kókuszos kevert Beküldve: 2014.06.11. Kategó...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk