100g zabpehelyliszt (sima zabpehely, ledarálva)
50g kókuszzsír
50g tejsavó fehérje (célszerű vaníliásat használni, az illik leginkább az islerhez)
50g darált dió
100g lekvár (csökkentett cukortartalmú, pl.: diabetikus)
100g csoki (célszerű olyat választani, ami megolvasztva könnyen kezelhető, tejcsokival nem nagyon lehet melléfogni)
1. Tegyél mindet egy tálba (lekvár és csoki kivételével) és gyúrd össze alaposan. Körülbelül 5 percig kell folyamatosan gyurmázni ahhoz, hogy összeálljon. Nem baj ha könnyen törik vagy morzsolódik a massza, lényeg hogy formálható legyen.
2. Vedd ketté a masszát és a nagyobb darabot tedd két sütőpapír közé. Nyújtsd ki a tésztát addig, amíg a kb. fél centi vastagságot el nem éri. Ezután, például egy pohár segítségével szaggas ki belőle kör alakú alapokat. Ha megvagy távolítsd el a fel nem használt részeket az alapok közül, majd ugyan ezt a műveletet végezd el a massza másik felével is.
Tedd az isler alapokat egy tepsibe vagy sütőformára. FONTOS: olyan sütőformát válassz, amit be tudsz rakni a hűtőbe! Ez azért lényeges mert sütés után az isler alapok nagyon törékenyek, nem szabad mozgatni őket sütés után. Ezután mehetnek a sütőbe 180 fokon kb. 15 perc alatt készülnek el.
4. A sütés után, meg kell várni ameddig kihűl a tepsi és benne az isler alapok, hogy megdermedjen bennük a kókuszzsír. Amint ez megtörtént, be kell tenni a hűtőbe 30 percre, vagy a fagyasztóba 15 percre.
Ha ezen is túl vagy, akkor már csak annyi a dolgod, hogy megkend az alapokat lekvárral...
...és bevond csokival. Ha megvagy tedd vissza őket a hűtőbe, hogy a csoki megkeményedjen az isleren.
http://shop.builder.hu/gyuros-isler-a2337
1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. 2. 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mikróban felolvasztjuk a csokit a vajjal (10-20 mp-enként keverjük meg, nehogy megégjen). A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Egy mikrózhat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű