5 tojásos mandulás vagy gesztenyés piskótát, ez lesz az alapunk
1/2 cs. vaniliás puding
2 dl tej
2 e.k Xili
1 cs gesztenye püré ( cukormentes)
1 t.k. kakaópór
1/2 üveg vanilia aroma
5 dkg vénusz margarin
2-3 dl felvert cukor mentes Hulalát
5 dl Hulala tejszínt (tetejére)
Készítünk egy 5 tojásos mandulás vagy gesztenyés piskótát, ez lesz az alapunk.
1/2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 2 dl tejjel ( lehet növényi is) és 2 eka xilittel. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag gesztenyepürét ( van cukormentes is), 1 teakanál kakóport, 1/2 üveg vanília aromát, 5 dkg vénusz margarint, esetleg 2-3 dl felvert cukor mentes Hulalát. A krémet rákenjük a piskótára.
Felverünk 5 dl Hulala tejszínt ( ha cukormentes akkor cukorpótló és habfixáló is kell bele), és a krém tetejére kenjük.
Én megszoktam "csapkodni" a tetejét egy evőkanállal, így rusztikus külsőt kapunk, majd gesztenyepürét reszelünk a tetejére.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük. A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrem: 6dl tejben megfozunk 12dkg darát. Kihutjuk hidegre. 40dkg ramat kikavarunk mixerrel ,adunk hozzá 40dkg porcukrot. Hozzaadjuk a grizes tejet es a kettot osszekeverjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMákos guba: A tejet kezdjük el melegíteni. A tojások sárgáját keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk a tejhez. (Ne hagyjuk felfőni.) A mákot keverjük el a porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes