3 db tojás
220 g cukor
0,5 teáskanál só
225 ml étolaj
280 g liszt
1,5 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint alma
ízlés szerint dió
A tojást a cukorral és a sóval habosítsuk ki robotgép segítségével!
Majd adjuk hozzá az olajat, a fahéjjal és a sütőporral elkevert lisztet!
Ízlés szerint vágjunk bele almát! (Egy nagyobb méretű alma is elég bele)
Keverjük el, és melegítsük elő a sütőt 180 C-ra!
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és szórjunk rá egy kis diót!(Elhanyagolható)
180 C-on, 40 percig süssük! Jó étvágyat hozzá! ?
A mézeskalácsot és a háztartási kekszet aprítógépben porrá zúzzuk, és összekeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, mascarponét, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A hozzávalókat a csoki kivételével összeturmixoljuk, majd kocka alakú tálba lapítjuk. - A hűtőben min. 3 órát pihentetjük, ezután szépen szeletelhető csokimasszát kapunk. - Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a fé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk. A ko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes