lásd az elkészítésnél
Csokoládékrém – Elkészítése:
4 tojássárgájából 150 g porcukorral gőz fölött sűrű krémet főzünk. 100 g vajat habosra kikavarunk, 3 rúd puhított csokoládéval és belekeverjük a félig kihűlt krémet.
Csokoládékrém – Elkészítése:
125 ml tejet, 3 tojássárgáját, 100 g puhított csokoládét, 100 g porcukrot, 15 g keményítőlisztet összekeverünk, és gőz fölött habverővel sűrűre verünk. Ha kihűlt, belekeverünk 250 ml tejszínhabot és 3 lap két evőkanál forró vízben feloldott zselatint. A zselatint előbb negyedórán át hideg vízben áztatjuk, majd feloldva és langyosra hűtve, beleszűrjük a krémbe.
Kávés csokoládékrém – Elkészítése:
8 tojássárgáját habosra keverünk 100 g vaníliával ízesített cukorral. Hozzákeverünk egy mokkás csésze erős fekete kávét és gőz fölött sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már rotyog, 4 rúd feketekávéval megpuhított csokoládét keverünk bele.
Csokoládékrém mandulával – Elkészítése:
2 rúd puhított csokoládét habosra keverünk 50 g vajjal, 1 tojássárgájával és 60 g hámozott, pörkölt, vagdalt mandulával.
Csokoládés pralinékrém – Elkészítése:
140 g olvasztott vajat jól elkeverünk 4 rúd puhított csokoládéval és 50 g pörkölt, darált mogyoróval.
Nyomtatás
A cukkinit meghámozzuk, megpároljuk, majd összeturmixoljuk a tojással. A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinis masszához, és legalább fél órát állni hagyjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliasodóhoz: Egy, üres rozsdamentes tálat tegyünk a fagyasztóba (ebben hűtjük le később a vaníliasodót.) Vágjuk egy késsel hosszában félbe a vaníliát és kaparjuk ki a magok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztetés a tojást annyi langyos vízzel dolgozzuk ki, hogy a tészta ne ragadjon sem a tálra, sem a kezünkre (kb 3 dl, de függ a liszt minőségétől!). Az összedolgozás kb 10 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű