Tészta:
50 dkg liszt
30 dkg cukor
10 dkg ráma
1 csomag sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
Töltelék:
1 kg túró
1 db ráma
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
50 dkg lisztet összegyúrok 30 dkg cukorral, 10 dkg vajjal, 1 csomag sütőporral, késhegynyi szódabikarbónával és 2 db tojással. 3 db lapot sütök. A töltelékhez valókat összekeverem és összeállítom a sütit. Tetejére kerülhet porcukor vagy akár marcipán máz.
A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is. Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével. 4 részre osztjuk a tésztát és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz egyik csomag pudingport elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Közepes lángon a pudingot sűrűre főzzük, majd gyorsan egy közepes méretű tál aljára öntjük. 1 dl tejet me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 2.4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű