Családireceptkönyv.hu

Citromos-túrós szelet


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


9 db tojás,
9 evőkanál porcukor,
1 cs sütőpor,
9 evőkanál liszt,
Krémhez:
7 dl Hulala cukrászhab (habtejszín)
1 kg túró,
4 cs vaníliás cukor,
20 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja és leve,
kis üveg sárgabaracklekvár,
1 dl tejföl, ha száraz a krém,
csokireszelék a tetejére.






Elkészítés:



A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe, ami nálam 35X30 cm.simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és levét alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túróhoz adjuk óvatosan. Ha így száraz lenne a töltelék akkor adjunk hozzá kevés tejfölt.
A kihűlt piskótát kenjük meg lekvárral, majd simítsuk rá a túrós tölteléket és szórjuk meg reszelt csokival. Tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Citromos-túrós szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Erdélyi Raffaello
Pudingos - Erdélyi Raffaello

1. A fehér tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverem, a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverem, és óvatosan a felvert tojásfehérjéhez kavarom. 2. Kikent,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós vagy mákos muffin
Diós vagy mákos muffin

A kész diós muffinokat csokoládéval vonjuk be és stiftelt mandulával szórjuk meg, a mákosakat simán zselézzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KEKSZTEKERCS LEKVÁRRAL
KEKSZTEKERCS LEKVÁRRAL

A darált kekszet beleborítjuk egy nagy keverőtálba, hozzáadjuk a kakaóport és a lekvárt fokozatosan - mert a lekvár sűrűségétől függ, hogy mennyit vesz fel a kekszpor - hozzáadago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zebra torta
Zebra torta

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk