9 db tojás,
9 evőkanál porcukor,
1 cs sütőpor,
9 evőkanál liszt,
Krémhez:
7 dl Hulala cukrászhab (habtejszín)
1 kg túró,
4 cs vaníliás cukor,
20 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja és leve,
kis üveg sárgabaracklekvár,
1 dl tejföl, ha száraz a krém,
csokireszelék a tetejére.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe, ami nálam 35X30 cm.simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és levét alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túróhoz adjuk óvatosan. Ha így száraz lenne a töltelék akkor adjunk hozzá kevés tejfölt.
A kihűlt piskótát kenjük meg lekvárral, majd simítsuk rá a túrós tölteléket és szórjuk meg reszelt csokival. Tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
1. A fehér tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverem, a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverem, és óvatosan a felvert tojásfehérjéhez kavarom. 2. Kikent,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész diós muffinokat csokoládéval vonjuk be és stiftelt mandulával szórjuk meg, a mákosakat simán zselézzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet beleborítjuk egy nagy keverőtálba, hozzáadjuk a kakaóport és a lekvárt fokozatosan - mert a lekvár sűrűségétől függ, hogy mennyit vesz fel a kekszpor - hozzáadago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű