Családireceptkönyv.hu

CSÚSZTATOTT PALACSINTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-4 tojás
-5 dkg puha vaj
-2,5 dl tej
-8 dkg nyírfacukor
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-egy csipet só
-vaj a sütéshez
-a tálaláshoz nyírfaporcukor, cukormentes narancslekvár

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a nyírfacukorral és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszkeveréket, amivel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan a tejet is hozzáöntjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, végül a tojássárgás keverékhez forgatjuk óvatosan. Egy kisebb palacsintasütőt felforrósítunk, majd vajon kisütjük a palacsintákat úgy, hogy egy merőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és csak az egyik felét sütjük meg, majd egy tányérra csúsztatjuk. Ezért csúsztatott palacsinta. Majd jöhet a következő ugyanígy, amit az előző palacsintára csúsztatunk. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a palacsinta tésztánk. Egy gyönyörű palacsinta tortát kapunk, amit úgy is szeletelünk fel. A tetejét cukormentes narancslekvárral megkevenve és nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tündérsüti . . .
Tündérsüti . . .

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Gesztenyés álomtorta
Gesztenyés álomtorta

Habverővel külön-külön fölverjük a tojásfehérjét és a -sárgáját, majd a sárgájába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Hozzáadjuk a darált mandulát, a gesztenyét meg a szódabikarbóná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamell szelet
Karamell szelet

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 5 egyenlő részre osztom és a tepsi hátulján világosbarnára megsütöm. ( sütés előtt a tésztát kicsit megszurkálom ) A lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk