-4 tojás
-5 dkg puha vaj
-2,5 dl tej
-8 dkg nyírfacukor
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-egy csipet só
-vaj a sütéshez
-a tálaláshoz nyírfaporcukor, cukormentes narancslekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a nyírfacukorral és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszkeveréket, amivel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan a tejet is hozzáöntjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, végül a tojássárgás keverékhez forgatjuk óvatosan. Egy kisebb palacsintasütőt felforrósítunk, majd vajon kisütjük a palacsintákat úgy, hogy egy merőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és csak az egyik felét sütjük meg, majd egy tányérra csúsztatjuk. Ezért csúsztatott palacsinta. Majd jöhet a következő ugyanígy, amit az előző palacsintára csúsztatunk. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a palacsinta tésztánk. Egy gyönyörű palacsinta tortát kapunk, amit úgy is szeletelünk fel. A tetejét cukormentes narancslekvárral megkevenve és nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverj...
Elkészítési idő:Habverővel külön-külön fölverjük a tojásfehérjét és a -sárgáját, majd a sárgájába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Hozzáadjuk a darált mandulát, a gesztenyét meg a szódabikarbóná...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 5 egyenlő részre osztom és a tepsi hátulján világosbarnára megsütöm. ( sütés előtt a tésztát kicsit megszurkálom ) A lisztet...
Elkészítési idő: