Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt,
- 125 g puha vaj,
- 1 db tojás,
- 75 g cukor,
- fél teáskanál sütőpor,
- fél teáskanál só,
- 60 g tejföl.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 300 g tehéntúró,
- 60 g cukor,
- 1 tojássárgája,
- 30 g liszt,
- 25-30 g tejföl,
- 1 tasak vaníliás cukor,
A lekenéshez:
- 1 tojássárgája,
- 1 teáskanál tej,
- porcukor a leszóráshoz,
Keverjük bele a lisztbe a sütőport, a puha vajat kavarjuk ki a cukorral, használjunk kézi robotgépet. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót és a tejfölt és keverjük ki jó krémesre, majd gyorsan dolgozzuk össze a liszttel. Fóliával takarjuk le a tésztát és tegyük hűtőbe 1 órára.
A töltelék elkészítése: a liszt kivételével kavarjuk össze a töltelékhez szükséges hozzávalókat, ha szeretnénk, hogy krémesebb legyen, akkor robotgéppel keverjük ki. Miután jól összekevertük a hozzávalókat, adjunk hozzá a lisztet és azzal is keverjük össze.
Osszuk el a tésztát 9 egyenlő részre. Szórjuk meg liszttel a munkaasztalt, majd nyújtsuk ki egyenként a tésztadarabokat 0,5 cm vastagságúra és 11 cm átmérőjűre, majd tegyünk mindegyik darab tésztára egy jó nagy kanál tölteléket.
A megtöltött kifliket tegyük tepsibe, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral, majd kenjük le őket a felvert tojássárgájával, amihez hozzáadtunk egy teáskanál tejet. Süssük a kifliket nagyjából 30 percig, 180 fokon. Amikor megsültek, hagyjuk egy kicsit hűlni és szórjuk meg porcukorral.
9 db nagyobb puffancs lesz belőle.
http://aprosef.hu/rozsafank előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a...
Elkészítési idő: 1 óraAz egészet összegyúrni.Ujjnyi vastagra nyújtani,tetejét bevágni,szaggatni.Lekenni tojással,megszórni sajttal. 180 fok kb.30 percig sütni
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozzuk és 4 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk majd előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: