2 cs. gesztenyemassza,
10 dkg margarin,
8 db darált babapiskóta,
1 cs. vaníliáscukor,
ízlés szerint porcukor,( a gesztenye massza már van valamennyire ízesítve cukorral is, rummal is)
kevés rum
A masszát összedolgozni, majd diónyi masszából kis golyókat formázunk. Egy formát a markunkba téve és a másik kéz hüvelykujjával a közepét megnyomni. Így alakult ki ez a forma.
Utána olvasztott csokiba mártani, úgy, hogy egy kis fehérség kimaradjon és hasonlítson is a valódi gesztenyére.
Tedd a serpenyőbe a cukrot, és a tejet. Pirítsd meg egy kiskanállal igazítva, hogy ne folyjon szét! Ha kész világosbarna színű lesz! Hűtsd ki!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk és ízlés szerint cukrozzuk.Fél órát állni hagyjuk és kinyomkodjuk.A tésztát kinyújtjuk és tepsibe helyezzük.Rátesszük a kimagozott meggyet,kis grízzel megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint és a mézet egy edénybe tenni, és szép lassan felmelegíteni.A tojásokat a cukorral kikeverni, majd hozzáadni a tejfölt, a citromlevet és a reszelt héját, majd így is jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű