- 6 dkg kókuszliszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 6 tojás
- 5 dkg olvasztott kókuszolaj
- 10 dkg juharszirup (édesítő)
- 0,5 dl főzött kávé
- vanília aroma
krémhez:
- 45 dkg túró
- 1,5 citrom reszelt héja és leve
- 2 dl kókusztej
- 5-6 evőkanál eritritol
- 1 dkg zselatin
- 0,5 dl víz
- 5 dkg, min. 75 %-os apróra vágott étcsokoládé
- 3 banán
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába töltve, 175°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába. Rátöltjük a túrókrém felét, amihez a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész, akkor a krém többi hozzávalójával együtt, a csokoládé kivételével késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. A végén hozzáforgatjuk a csokoládét is. A krémre 4 sorban rátesszük az elfelezett banánokat (köztük kb. 2-3 centis réseket hagyva). Rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a másik lapot. 2-3 órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tetszés szerint szeletelve, őrölt édesítővel megszórva kínáljuk.
A tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával kakaós piskótát sütünk. 3 részre vágjuk. Krém: 1 üveg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vízzel és 1 kávéskanál fahéjjal felfőzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSó,sütőpor,liszt összekeverni,elmorzsolni a margarinnal és hozzáadjuk a tejfölt összegyúrjuk.Fóliába , hűtőben pihentetjük 1 órát. Majd 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk,bevagdossuk a tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A vajat és a kristálycukrot egy nagyobb fazékban felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. 2. A diót apróra vágjuk, majd egy tapadásmentes felületű serpenyőben megp...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz