-500g gullon
-2dl instant koffein mentes kave
-4 ek cm kakao
-vanilia
-200g olvasztott vaj
-4ek rum aroma( nekem picit sok)
-50g xilit plusz par csepp folyekony
-4ek kokusz reszelek
A kekszet, klopfolóval kisebb darabokra tőrjük. Vegyesen. Lehet benne por állag, kisebb nagyobb darabok, de nagykörömnél nagyobbak, ha lehetséges nem igazán. Öntsük hozzá a kávét, felolvasztott vajat, kakaót, cukrokat, rumot, kókuszt és egy kevés fahéjat. Igazából az ízesítés ízlés kérdése. Mint az aroma, mint az édességet tekintve. Keverjük át. Ne szégyenlősködjünk, pacsmagoljunk a kezünkkel.
Vágjunk egy nagyobb darab fóliát, majd tegyük rá a masszát. Formázzuk, vastagabb, szalámihoz hasonló alakra. Szorosan tekerjük át, majd egy napra hagyjuk a hűtőbe összeérni, dermedni.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 25 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A krémhez lassan, folyamatosan kevergetve felo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat lazán felverjük, majd a túróra öntjük, ezután jön az 1 csipet só, a cukrok, a citrom reszelt héja és a búzadara, alaposan egybedolgozzuk az alapanyagokat. Ha úgy érezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az első öt hozzávalót. Egy másik tálban robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást is. A lisztes keveréket hozzászórjuk a vajas-c...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz