A téglalap alakú (28*36) piskóta 12 db tojásból készült.
A kör alakú (25 cm átmérőjű) 8 tojásból.
A szív alakú szintén 8 tojásból.
Tojásonként 3 dkg cukrot, 3 dkg lisztet használok.
A tojást kettéválasztom. A fehérjét felverem a fele cukorral (nem kő keményre), majd a sárgáját is kikeverem a cukor másik felével. A sárgáját hozzákeverem a fehérjéhez. Nem sokáig keverem, csak hogy elkeverdjen a sárgája. A lisztet 1/2 csg sütőporral a tojáshoz keverem fakanállal. Óvatosan, nem töröm a habot. Esetleg citromhéjat keverek még hozzá. A forma alját sütőpapírral kibélelem. Az oldalát nem zsírozom!!!!!, nem papírozom. Beleteszem a tésztát, és középről haladva kihúzom a tésztát a forma pereméig egy habkártyával, vagy fakanállal, kinek mi van otthon. 170-180 fokon sütöm (légkeveréses a sütőm). Hideg sütőbe teszem, nem melegítem elő. Kb. egy óra alatt megsül. Ha megsült, egy kicsit még a formában hagyom hűlni. Majd körbevágom a tésztát, lisztezett deszkára borítom. A sütőpapírt lehúzom róla. A tészta alja lesz a teteje!
(Ha diós piskótát sütök, a lisztből kicsit kevesebbet használok!)
Fogjuk az összes hozzávalót (gyümölcsöt kivéve), beletesszük egy műanyag edénybe, és botmixerrel összekeverjük. Ettől a túró is szép homogén, a sütink pedig krémes lesz. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztottam, a hozzávalókat összekevertem, csak annyi vizet tettem hozzá, hogy feloldódjon a liszt, de a tészta elég kemény maradjon. Kb 2 evőkanálnyit tettem a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA "tésztát" mikróban készítjük el. Ehhez veszünk egy lapos, szögletes jégkrémesdobozt (pl 0,5 l krémkönnyű:)) Ebben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Tej annyi kell hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A t...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes