2 cs csokis pudingpor (főzős)+ cukor ízlés szerint
8 dl tej
5 dkg vaj
2-3 marék dió durvára törve
2 marék mazsola
maradék Kossuth kifli (vagy bármilyen piskótamaradék)
3 dl tejszínhab
2-3 evk holland kakaó
2-3 evk cukor
kevés víz
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm, amikor kész, beleteszem a vajat.
Jénaiba darabolom a piskótát, megszórom a tört dióval és mazsolával, és ráöntöm a megfőtt pudingot. Kihűtöm, aztán a felvert tejszínhabbal, tört dióval, mazsolával megszórom.
A kakaót a cukorral + a kevés vízzel felmelegítem és a hab tetejére csurgatom. Tányérba szedve tálalom.
1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd 6-7 mm-es darabkákra vágjuk. 2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, az epret beleforgatjuk. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk. Egy 32*34 cm-es, vajjal kikent és liszttel megszórt tepsiben egyenként megsütjük a lapokat, 180 fokon. A krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját keverőtálba tesszük, állandó kevergetés mellett lassú vízgőz felett pasztőrözzük nagyjából kb 2 percig. A térfogata kissé megnő, habosabb és világosabb lesz. Ha üg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű