2 cs csokis pudingpor (főzős)+ cukor ízlés szerint
8 dl tej
5 dkg vaj
2-3 marék dió durvára törve
2 marék mazsola
maradék Kossuth kifli (vagy bármilyen piskótamaradék)
3 dl tejszínhab
2-3 evk holland kakaó
2-3 evk cukor
kevés víz
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm, amikor kész, beleteszem a vajat.
Jénaiba darabolom a piskótát, megszórom a tört dióval és mazsolával, és ráöntöm a megfőtt pudingot. Kihűtöm, aztán a felvert tejszínhabbal, tört dióval, mazsolával megszórom.
A kakaót a cukorral + a kevés vízzel felmelegítem és a hab tetejére csurgatom. Tányérba szedve tálalom.
. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét. A tojások fehérjét a többi cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn mindig egy kis bögrében készítem és egy teáskanállal keverészek! Csomósodás ellen a forró víz egy kevés részében keverjétek el a tojásfehérje (habcsók) port, majd rakjátok hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű