Az alap hozzávalói:
12 dkg kókuszreszelék darálva
1 ek. kókuszliszt
2 ek. kakaópor
5 dkg olvasztott kókuszolaj
8-10 db datolya
1 dl forró víz
A töltelékhez:
2 közepes tojásfehérje
1/2 tk. citromlé
8 dkg por alakú erythritol
csipet só
1 rúd vanília magjai
1,5 dl víz (ebből 0,5 dl feketeribizli szörp, de lehet bármiféle gyümölcslé )
1,8 dkg zselatin
A tetejére:
15 dkg étcsoki
2 ek. kókuszolaj
Az alaphoz a datolyát áztasd be a forró vízbe, majd turmixold le. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. Egy kb 25x25 cm magasfalú tepsibe nyomkodd be a masszát, nedves kézzel simítsd le egyenletesen, tedd hűtőbe, míg elkészül a töltelék. A víz felében oldd fel a zselatint és tedd félre, a tojásfehérjéket mixerrel kezd el felverni, amikor félkemény kanalanként add hozzá az édesítőt, a csipet sót, a vanília kikapart magjait, és verd kemény habbá. A maradék vizet forrald fel a szörppel vagy gyümölcslével, öntsd a zselatinos keverékhez és keverd addig, míg teljesen feloldódik. A tojáshabot közepes fokozaton kezd el keverni, nagyon lassú sugárban csurgasd hozzá a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még kb. 5 percig keverd, míg jó krémes nem lesz. Simítsd a krémet az alapra és tedd vissza a hűtőbe. A csokit olvaszd fel az olajjal, hűtsd vissza, majd simítsd a megdermedt krém tetejére. Tedd hűtőbe pár órára, majd vágd kockákra.
Összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, a tojássárgáját és a 10 dkg porcukrot. Alaposan összedolgozzuk....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet ho...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát. 2. Enyhén lisztezett felülete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű