150g kesudió
1 késhegynyi szárított vanília por
kb. ¼ kávéskanálnyi stevia por*
egy csipet himalájai só
1.Melegítsd elő a sütőt 150 fokra légkeveréssel.
2.Tedd a kesudiót egy tepsibe és pörköld 150 fokon, légkeveréssel, 5 percenként megrázva 15-20 percig, ízlés szerint.
3.Tedd a kesudiót, a stevia és a vanília porokat egy csipet sóval az aprítógépbe, és kezdd el aprítani. Szükség szerint lekaparva a kehely oldaláról aprítsd addig, amíg nyúlósan krémes lesz.
Megjegyzések
*A stevia porral óvatosan bánj - inkább kóstolgasd a kesukrémet adagolás közben, mert könnyű túllőni és kivenni már nem tudsz. ;)
Az aprítógép fel fog forrósodni, mire elkészülsz a kesudió vajjal: légy óvatos! Ha úgy érzed, kezd tőlmelegedni a masina, tarts egy kis szünetet!
A megadott mennyiség az én robotgépem kicsi, kb. kávédaráló méretű aprítójában kényelmes mennyiség. Nagy aprítógéphez duplázni érdemes.
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral habosra keverjük. 2. Vajas cukros keverékhez keverjük a tojást is. 3. A lisztet sütőport kókuszreszeléket össze keverjük, majd a cukros vajas tojásos keveré...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál segítségével ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük,közben beletesszük a cukrot aztán összekeverjük a tojássárgájával és a sütőport és a lisztet ezt tepszibe öntjük megsütjük és kész is!
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű