150g kesudió
1 késhegynyi szárított vanília por
kb. ¼ kávéskanálnyi stevia por*
egy csipet himalájai só
1.Melegítsd elő a sütőt 150 fokra légkeveréssel.
2.Tedd a kesudiót egy tepsibe és pörköld 150 fokon, légkeveréssel, 5 percenként megrázva 15-20 percig, ízlés szerint.
3.Tedd a kesudiót, a stevia és a vanília porokat egy csipet sóval az aprítógépbe, és kezdd el aprítani. Szükség szerint lekaparva a kehely oldaláról aprítsd addig, amíg nyúlósan krémes lesz.
Megjegyzések
*A stevia porral óvatosan bánj - inkább kóstolgasd a kesukrémet adagolás közben, mert könnyű túllőni és kivenni már nem tudsz. ;)
Az aprítógép fel fog forrósodni, mire elkészülsz a kesudió vajjal: légy óvatos! Ha úgy érzed, kezd tőlmelegedni a masina, tarts egy kis szünetet!
A megadott mennyiség az én robotgépem kicsi, kb. kávédaráló méretű aprítójában kényelmes mennyiség. Nagy aprítógéphez duplázni érdemes.
A pudingot érdemes jóval korábban elkészíteni, mert ki kell hűlnie. A sütőt előmelegítjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot géppel öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Kakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. 2. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy edénybe tesszük és gőz felett 3 percig kavargatjuk. Utána levesszük a tűzről és a lisztet is belekeverjük. Három vékony lapot sütünk be...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézTejfölt, zsírt, cukrot, sót sütőport, lisztet összedolgozni, simára keverni. Kinyújtani, karikákat szaggatni belőle. Levár a közepébe. Feltekerni, formázni. Világosbarnára sütni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes