Recept:10dkg féldara lisztet összemorzsolunk 25dkg margarinnal.Amikor összeáll a massza téglalappá formázzuk.Utána elkészítjük a tésztát.20dkg féldara lisztet 1 drb tojássárgával,pici soval és langyos ecetes vízzel kb.(1,5dl víz 1 kávéskanál ecet/összegyurunk és belesodorjuk a téglalappá formázott lisztes margarint.Fél orát pihentetjük,majd ujra sodorjuk.Ezt legalább 2x megismételjük.Minél többször van kisodorva annál levelesebb a tésztája.2 részre osztjuk,kisodorjuk és megsütjük.Ez a tészta fantasztikusan finom ropogos,és a legfontosabb hogy nem zsiros mint a hagyományos hájas tészta.Krém:1,5l tej,4csomag vanílíás puding,nálam bevállt a Dr Oetkeres,2csomag vanilia cukor és 15dkg kristálycukor.Sürü pudingot fözünk a hozzávalokbol,majd ha kész hagyjuk teljesen kihülni.Amikor kihült robotgéppel alaposan szétkevertetem attol olyan szép sima a puding..A pudingot rákenem a megsült tészta tetejére.Valamint 0,5l tejszínt keményre felverni egy csomag habfixálo porral.Ezt a pudingra teszem,és már csak lefedem a másik megsült tésztával.
A tojásokat beleütjük a tálba, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a joghurtokat, a citromhéjat, a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Olajat forrósítunk, és evőkanállal beleszag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A grillázshoz 10 dkg cukrot megolvasztunk aranybarnára, 4 dkg durvára vágott diót teszünk bele, majd elkeverjük és szilikonlapra öntjük. Lehűtjük, megdaráljuk. A cukorral k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűúsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű