Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

30 dkg liszt
30 dkg olaj
30 dkg víz
10 db egész tojás
Krémhez:

0,5 liter tej
6 dkg vaniliás puding
10 dkg kristálycukor
15 dkg felvert tejszín vagy tojás fehérje
vaniliás cukor
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:


Forrázott tészta készítése:
Vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet lereszteljük. Majd kihülés után fokozatosan egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A tésztát nyomózsákba helyezzük. Sütőpapirra kisebb bucikat nyomunk és 180 C-on gőzős sütőtérbe kisütjük. ( a tepsit kicsit meg lehet locsolni vízzel, hogy legyen elég gőz)
Krém készítése:
A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk a maradékban csomómentesen elkevejük a pudingot. Miután a tej felforrt a pudingot beleöntjük és leffözzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A felvert tejszínt vagy tojáshabot összekeverjük a pudinggal és nyomózsákba helyezzük. A kisült tésztának levágjuk a tetejét, és az alját betöltjük a vaniliás krémmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A díszítés:
A krémmel megtöltött tésztákra csillagcsővel tejszínhabot nyomunk és a levégott tésztatetőt a hab tetejére helyezzük. A végén porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat!

Képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
Citromocskák
Citromocskák

Keverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Egyszerü diós kevert
Egyszerü diós kevert

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós-olvadós csokis keksz
Ropogós-olvadós csokis keksz

A csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem fi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Palacsinta bögrésen (Rupáner)
Palacsinta bögrésen (Rupáner)

1. A tojásokat és a cukrot kikeverjük egy nagyobb edényben. 2. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd lassan, és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk