Tésztához:
30 dkg liszt
30 dkg olaj
30 dkg víz
10 db egész tojás
Krémhez:
0,5 liter tej
6 dkg vaniliás puding
10 dkg kristálycukor
15 dkg felvert tejszín vagy tojás fehérje
vaniliás cukor
tejszínhab a díszítéshez
Forrázott tészta készítése:
Vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet lereszteljük. Majd kihülés után fokozatosan egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A tésztát nyomózsákba helyezzük. Sütőpapirra kisebb bucikat nyomunk és 180 C-on gőzős sütőtérbe kisütjük. ( a tepsit kicsit meg lehet locsolni vízzel, hogy legyen elég gőz)
Krém készítése:
A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk a maradékban csomómentesen elkevejük a pudingot. Miután a tej felforrt a pudingot beleöntjük és leffözzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A felvert tejszínt vagy tojáshabot összekeverjük a pudinggal és nyomózsákba helyezzük. A kisült tésztának levágjuk a tetejét, és az alját betöltjük a vaniliás krémmel.
A díszítés:
A krémmel megtöltött tésztákra csillagcsővel tejszínhabot nyomunk és a levégott tésztatetőt a hab tetejére helyezzük. A végén porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!
1. A törökmogyorót, a mandulát, a nádcukrot, a fűszerkeveréket, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott kandírozott narancshéjat és a tojásokat egy keverőtálba tesszük. A szalalkál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként, váltogatva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tészta felét pitetálba kenjük. Rátesszük a héj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBevált, igen gyakran elkészített sütemény nálunk ez az almás pite. Isteni finom, kiváló házi almás pite recept! ;) 36x24 cm-as tepsibe szól ez a mennyiség. 1 A tészta hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű