menu

Családireceptkönyv.hu

leveles tészta fagyasztható


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg + 10 dkg liszt

1 kg margarin

3 dkg só

1 dl olaj

5 cl 10 %-os ecet

Kb. 6-7 dl víz

Elkészítés:


A hűtőből kivett margarint lereszeljük és folyamatosan hozzáadagoljuk a 10 dkg lisztet. Pillanatok alatt összegyúrjuk és téglalappá formáljuk. (Hideg helyen, gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne puhuljon meg!)

Fél órára hűtőbe tesszük, de vigyázzunk, hogy ne keményedjen meg a margarin. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy az ujjunkkal még be tudjuk nyomni.

Amíg a lisztes vaj a hűtőben csücsül, az 1 kg lisztből, a sóból, ecetből, olajból kb. 6-7 dl vizet hozzáadva közepes keménységű tésztát gyúrunk. (A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, mert a liszt minőségétől is függ, mennyit vesz fel.)
A tésztát fél óráig pihentetjük.Pihentetés után a lisztes margarint beburkoljuk a tésztába.Fontos, hogy miközben hajtogatjuk, a felesleges lisztet minden oldalról keféljük le – ecsettel a legkönnyebb)A hajtással magunk felé fordítjuk a tésztát, és újra téglalap alakúra nyújtjuk.

Ezután megint hajtogatjuk.A fél óra pihentetés után kinyújtjuk, majd újra egy szimpla és egy dupla hajtást kell csinálni, az előzőek szerint.

Az összehajtott tésztát 4-5 egyforma részbe vágjuk és folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt pihentessük 1-2 órát, de legjobb, ha csak másnap használjuk fel.

Darabonként lefagyasztható! Szobahőmérsékleten felengedve ugyanúgy használható, mintha frissen készítettük volna!

leveles tészta  fagyasztható

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Püspökkenyér, avagy gyümölcskenyér fehérjéből
Püspökkenyér, avagy gyümölcskenyér fehérjéből

6-7 tojásfehérje 10 dkg dió durvára vágva 10 dkg étcsokoládé aprítva 5 dkg mazsola 10 dkg cukrozott gyümölcs 8 dkg liszt 12 dkg porcukor 4 dkg olvasztott vaj Elkészítés:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk/ Rózsafánk
Csörögefánk/ Rózsafánk

Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést készítek. Ide teszem a sót, a cukrot, rumot, tojások sárgáját, a lehűtött olvasztott vajat és annyi tejfölt, amennyivel köz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Renáta
Mascarponés túrótorta
Mascarponés túrótorta

A tojássárgáját kikavarjuk a 100 g cukorral, hozzákeverjük a tejet és az olajat, majd a sütőporos lisztet. Végül lazán beledolgozzuk a 40 g cukorral felvert tojásfehérjét. 22 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Zabpelyhes süti - meggyes
Zabpelyhes süti - meggyes

A cukrot kikeverjük a vajjal, majd beletesszük a többi hozzávalót. Összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat kissé szétlapítjuk, tepsire rakjuk, és kb. 20 perc alatt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk