menu

Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
fél tasak sütőpor
4 dkg élesztő
2 tojás
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
1,5 dl olaj

Elkészítés:


Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztát. Miután meggyúrtuk, lisztezett felületen kinyújtjuk és dióval, mákkal, kakaóval töltjük ízlés szerint. Feltekerjük, a tetejét átkenjük olajjal, vagy felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt kisütjük. A tésztából fonott kalácsot is készíthetünk, keverhetünk bele kakaóport is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Aranygaluska
Aranygaluska

1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ribizlis - Habos ribizli kocka
Ribizlis - Habos ribizli kocka

1. A ribizlit még fürtösen mossuk meg, így a bogyók nem fognak szétesni. Néhány fürtöt tegyünk félre a díszítéshez, a többit szemezzük le. 2. A kimért kristálycukorból vegyünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kavart túrós
Kavart túrós

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Almafánk
Almafánk

A reszelt almát a cukorral összekeverjük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük és olajban megsütjük.

Elkészítési idő: 4 fő
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk