50 dkg liszt
fél tasak sütőpor
4 dkg élesztő
2 tojás
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
1,5 dl olaj
só
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztát. Miután meggyúrtuk, lisztezett felületen kinyújtjuk és dióval, mákkal, kakaóval töltjük ízlés szerint. Feltekerjük, a tetejét átkenjük olajjal, vagy felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt kisütjük. A tésztából fonott kalácsot is készíthetünk, keverhetünk bele kakaóport is.
Egy közepes méretű tepsit 5 dkg vajjal kikenünk. Tényleg kell ennyi vaj a tepsi kikenéséhez, ne vékonyan kenjük. Ezután egyszerű dolgunk van. A lisztet összekeverjük a cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizslisztbe morzsold bele a zsiradékot, de vigyázz, hogy a zsiradék ne melegedjen, olvadjon meg. Gyúrd hozzá a tojássárgákat és ha kell némi vizet, hogy jól gyúrható, könnyen k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes