Családireceptkönyv.hu

Csillag,napraforgó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
1 tojás
140 g joghurt
3 ek. olaj
1,5 tk. só
1 ek. cukor
kb. 1,8 dl víz
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a lekenéshez
szezámmag, fekete szezámmag

2 darab napraforgó lesz belőle

Elkészítés:


1. Helyezzük a vizet, a cukrot és a friss élesztőt a keverőedénybe és melegítsük 2p/37°C/2-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a joghurtot,tojást, lisztet, majd utána a sót és dagasszuk 3p/zárt üst /dagasztó fokozaton.
3. A dagasztás első percében a fedél nyílásán át,adjuk hozzá az olajat.
4.Pihentessük,kelesszük kétszeresére, langyos helyen kb 30-40 percig
5. Lisztezett deszkán formázzunk belőle 4 db cipót(ha van időnk,pihentessük így is 15percet.
6.Nyújtsuk ki kb. 30cm-es kör alakúra,kenjük meg tojással,majd a töltelékkel,és tegyük rá a következő cipóból nyújtott kört.
Tegyünk a közepére egy poharat,enyhén nyomjuk rá,majd vágjuk be a cikkeket. Minden cikket csavarjunk meg,kettőt kettőt szembe egymással.egy vagy két csavarással.
(Napraforgó csavarással )
7.Kenjük le az egészet tojással
8. Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelékhez, variációk:

sonkás hagymás
tejfölös
só, bors,tejföl,reszelt sajt
hagyma pirított szalonna
kakaó
édes túrós mazsolával
főzött karamell......és végtelen lehetőség :)

Csillag,napraforgó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Hamis leveles
Hamis leveles

A lisztet a zsiradékkal összemorzsolom, majd hozzáadom a sót, és a tejföllel összeállítom a tésztát. Hűtőbe teszem, másnap vékonyra kinyújtom. Kockákra vágom, megtöltöm, majd össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GESZTENYÉS HABCSÓK-LINZER
GESZTENYÉS HABCSÓK-LINZER

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Süti csokoládés
Süti csokoládés

A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk