Családireceptkönyv.hu

Csillag,napraforgó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
1 tojás
140 g joghurt
3 ek. olaj
1,5 tk. só
1 ek. cukor
kb. 1,8 dl víz
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a lekenéshez
szezámmag, fekete szezámmag

2 darab napraforgó lesz belőle

Elkészítés:


1. Helyezzük a vizet, a cukrot és a friss élesztőt a keverőedénybe és melegítsük 2p/37°C/2-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a joghurtot,tojást, lisztet, majd utána a sót és dagasszuk 3p/zárt üst /dagasztó fokozaton.
3. A dagasztás első percében a fedél nyílásán át,adjuk hozzá az olajat.
4.Pihentessük,kelesszük kétszeresére, langyos helyen kb 30-40 percig
5. Lisztezett deszkán formázzunk belőle 4 db cipót(ha van időnk,pihentessük így is 15percet.
6.Nyújtsuk ki kb. 30cm-es kör alakúra,kenjük meg tojással,majd a töltelékkel,és tegyük rá a következő cipóból nyújtott kört.
Tegyünk a közepére egy poharat,enyhén nyomjuk rá,majd vágjuk be a cikkeket. Minden cikket csavarjunk meg,kettőt kettőt szembe egymással.egy vagy két csavarással.
(Napraforgó csavarással )
7.Kenjük le az egészet tojással
8. Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelékhez, variációk:

sonkás hagymás
tejfölös
só, bors,tejföl,reszelt sajt
hagyma pirított szalonna
kakaó
édes túrós mazsolával
főzött karamell......és végtelen lehetőség :)

Csillag,napraforgó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Skót krémes recept
Skót krémes recept

A szalakálit feloldjuk 1 dl tejben. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, majd a feloldott szalakálit is. Elkezdjük gyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A rizst megmossuk, és puhára főzzük a cukorral és a tejjel. Ha nem elég hozzá a tej, akkor főzés közben pótoljuk.Még melegen bele keverjük a margarint, hogy el olvadjon benne. Ha k...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Duplacsók
Duplacsók

Gyúrjuk össze a vajat, a lisztet, 30 gram cukrot, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot, majd a tésztát pihentessük 1 óra hosszat. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a tepsit bélel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta - forrázott, kefires
Palacsinta - forrázott, kefires

1. Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk. 2. Egy mélyebb edénybe szitáljuk a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk