Családireceptkönyv.hu

Hamis hájas recept


Írta:

Elk. idő: 40 perc+12 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
6 evők. hideg víz
1 evőkanál ecet (10%)
másik variáció túrós alap tészta
25 dkg liszt,
csipet só,
1 citrom héja,
25 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
25 dkg áttört túró,
sütésálló lekvár

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
200 fokos sütőben kell sütni
Túrós
Összekverjük az áttört túrót, a sót, a porcukrot, a citromhéjat. Hozzámorzsoljuk a vajat, a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és négyzeteket szaggatunk belőle. A négyzetek közepébe kemény lekvárt teszünk, a széleket megkenjük tojással, az egyik sarkukat a másikra hajtva háromszögeket hajtunk belőle. A széleket jól összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tojással lekenjük. Alacsony fokozaton kb. 20-25 perc alatt megsütjük de éppen csak egy kis szín eléréséig. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Nagyon finom,egyszerű gyors puha omlós tészta!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkák.
Forrás: http://webcukraszda.hu/hamis-hajas-teszta-gyorsan-egyszeruen/
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=27764192

Hamis hájas recept

Kinek a kedvence ez a recept?


Szoleczki Lászlóné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaovo-tvarohový zákusok
Kakaovo-tvarohový zákusok

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu, kakao, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NYOLCPERC-EPRES
NYOLCPERC-EPRES

Elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás piskóta tortalap
Mandulás piskóta tortalap

A tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle. Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgá...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Közepes
share
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

A tojásfehérjét felverem, majd habosra keverem a vajat a porcukorral. Utána hozzáadtam a sárgákat, majd beleforgattam a vajas masszába a felvert habot. A rizslisztet elkevertem a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk