4 tojás,
vele azonos súlyú vaj,
cukor,
liszt,
és még egy tojás,
csipet só,
2 alma,
csipet fahéj,
csipet reszelt citromhéj.
A mártáshoz:
fél csomag vaníliás pudingpor,
tej,
fahéj,
cukor.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához keverjük. A masszát kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 35-40 perc) A pudingból a cukorból és a tejből híg krémet készítünk, és fahéjjal ízesítjük.,
A tojások sárgájt felverjük abbá, majd sárgáját is fehéredésig az eritrittel és a vanilíával, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ezután hozzákeverjük az előzőleg, gőz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A megszokott módon először a tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet. és végül a tojás habját, meg a lisztet a sütőporral. 2. Mikor kicsit kihűl, megkenem őszi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epres sajttorta alapjához zabkekszet aprítóban összetörjük, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaformába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük. A tejszínt a cukor...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C fokra. És először elkészítjük az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy 23 cm átmérőjű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű