4 tojás,
vele azonos súlyú vaj,
cukor,
liszt,
és még egy tojás,
csipet só,
2 alma,
csipet fahéj,
csipet reszelt citromhéj.
A mártáshoz:
fél csomag vaníliás pudingpor,
tej,
fahéj,
cukor.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához keverjük. A masszát kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 35-40 perc) A pudingból a cukorból és a tejből híg krémet készítünk, és fahéjjal ízesítjük.,
A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes24 cm. Hozzávalók: 8 db tojás, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 1 cs sütőpor, vaj és liszt a forma kikenéséhez. Elkészítés: A tojásfehérjét felverjük, a tojássárgáját a...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport. 2. Egy másik tálba öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, ecetet. 3. Robotgéppel folyamatos adagolás mellett a cukorhoz adagoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű