4 tojás,
vele azonos súlyú vaj,
cukor,
liszt,
és még egy tojás,
csipet só,
2 alma,
csipet fahéj,
csipet reszelt citromhéj.
A mártáshoz:
fél csomag vaníliás pudingpor,
tej,
fahéj,
cukor.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához keverjük. A masszát kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 35-40 perc) A pudingból a cukorból és a tejből híg krémet készítünk, és fahéjjal ízesítjük.,
A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tová...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, a tojást, a likőrt, végül pedig a mandulát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverem a cukorral fehéredésig.Beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is és 20-21 cm formába sütöm, úgy. hogy a tetejére fóliát teszek a sütés során. 180 C fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk a cukorral. Egy tálba tesszük a többi hozzávalót.Vajat, kakaópor, csokoládét. A cukros vízzel leöntjük és egyneművé keverjük. Csokimáz sűrűségű lesz.Előző nap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű