kb 1 kg szelídgesztenye! Mosd meg, tedd oda főni. Kb 1/2 óra. Hagyd a forró vízbe a gesztenyét. Mindig csak egyet vegyél ki amit meghámozol. Eztán törd össze! közben főzzél fel 1/2 liter vizet 2 ek cukorral. ezt dolgozd össze a gesztenyével. ízesítsd 1 rumaromával.
Ebből lehet gesztenye pürét csinálni.
Tálka aljára pár rózsa tejszínhabot nyomunk. Erre szórunk kb. 8-10 dkg reszelt gesztenyepürét. Tetejét is habrózsával díszítjük.
Ami nem fogy el,az lefagyasztható!
A fehér tészta hozzávalóiból annyi tejföllel tésztát gyúrunk, hogy jól nyújtható legyen. (Nálam 150 gramm kellett hozzá). 3/4 részét kinyújtjuk, és 24×39 cm-es, szilikonos sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Add hozzá a villával átnyomkodott banánokat. A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a mákot,...
Elkészítési idő: 10+50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd a felét olajozott pite formába nyomkodtam, a tetejére az összefőzött meggyet tettem. Zsírpapíron kinyújtottam a tészta másik felét és ráhel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű