kb 1 kg szelídgesztenye! Mosd meg, tedd oda főni. Kb 1/2 óra. Hagyd a forró vízbe a gesztenyét. Mindig csak egyet vegyél ki amit meghámozol. Eztán törd össze! közben főzzél fel 1/2 liter vizet 2 ek cukorral. ezt dolgozd össze a gesztenyével. ízesítsd 1 rumaromával.
Ebből lehet gesztenye pürét csinálni.
Tálka aljára pár rózsa tejszínhabot nyomunk. Erre szórunk kb. 8-10 dkg reszelt gesztenyepürét. Tetejét is habrózsával díszítjük.
Ami nem fogy el,az lefagyasztható!
A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját a lisztet és cukrot, jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A befőttet leszűrjük, a levére nincs szü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 50 dkg lisztet, sót, 5 dkg margarint, 1/4 l vizet az ujjunk hegyével összedolgozunk, cipót formálunk belőle és a hűtőszekrényben fóliázva 20 percig pihentetjük. Kivéve 2 cm vast...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk teljesen ki kell hűteni. A lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverjük a citromlével,héjával és a cukorral. A tejszínt felverni, a két masszát összekeverni,hozzáadni a zselatint. A masszát a piskótára önteni és kirakni gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű