menu

Családireceptkönyv.hu

Pogácsa (sajtos vagy szezámos)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
fél liter tej
2 dl olaj
1 evőkanál cukor
másfél evőkanál só
1 élesztő

Elkészítés:


Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Szaggatjuk,megkenjük tojással és megszórjuk sajttal,vagy szezámmaggal.Előmelegített sütőben sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Mákos meggyes süti
Mákos meggyes süti

1. A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel, jól csepegtessük le a meggyet. 2. A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk a hozzá a nedves hozzávalókat is, és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Finom és krémes tiramisu
Finom és krémes tiramisu

A tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük. A habba egy...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Kakaóscsiga
Kakaóscsiga

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztő...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós-piskótás krémes
Diós-piskótás krémes

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk