1 kg liszt
fél liter tej
2 dl olaj
1 evőkanál cukor
másfél evőkanál só
1 élesztő
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Szaggatjuk,megkenjük tojással és megszórjuk sajttal,vagy szezámmaggal.Előmelegített sütőben sütjük.
1. A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel, jól csepegtessük le a meggyet. 2. A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk a hozzá a nedves hozzávalókat is, és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük. A habba egy...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű