1 kg liszt
fél liter tej
2 dl olaj
1 evőkanál cukor
másfél evőkanál só
1 élesztő
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Szaggatjuk,megkenjük tojással és megszórjuk sajttal,vagy szezámmaggal.Előmelegített sütőben sütjük.
Barna rész elkésztése, amely a csúcsok külsejét képezik: a kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. 25 kis gombócot formázunk belőle (t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg finomliszt ,25 dkg margarin ,15 dkg porcukor 15 dkg darált dió ,1 van. cukor ,2 ek cukrozatlan kakaó ,1kk fahéj ,1 tojás ,fél sütőpor nem szabad hogy több legyen ,pici só !...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézaz egészet jól össze kever majd formába kanalaz forró sütő és 12 percig legalább nem kinyit
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű