6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.
A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!
Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.
A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.
A lisztet összemorzsoljuk a Rámával. Közepébe sót teszünk. A cukros, langyos tejben megkelt élesztővel a tésztát keményre gyúrjuk. 2 óra pihenés. A cipót 2 részre osztjuk, formázzu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kissé visszahűtjük. A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját a vízzel habosra, szin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes