menu

Családireceptkönyv.hu

Habos, rakott zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár

Elkészítés:


A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.
A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!
Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.

Trükkök, tippek, praktikák:


A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.

Habos, rakott zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós - Csokitorta saját levében
Kakaós - Csokitorta saját levében

1. A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük. 2. Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük. Úgy tűnik, hogy nagyon sok,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Sült túrógombóc (diétás)
Sült túrógombóc (diétás)

Túró, tojás, zabkorpa, pici só= gombócokat gyúrtam, egy zabkorpával megszórt jénai edényke aljába varázsoltam őket, meglocsoltam édesítős natúr joghurttal, tejföllel (kinek mi) és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

feltesszük a vizet és a zsirt forralni -amikor már forrni kezd beleszorjuk a lisztet -ha elválik a lábas oldalától levesszük a tűzről és tovább keverjük erőssen -majd még a forr...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Avatar Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből
Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből

Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk. Legvégén az olvasztott vajat. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. 20-25 percig...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk