85 gramm kókusztejpor
40 gramm kókuszolaj
60 gramm kakaóvaj
100 gramm porrá őrölt xilit, vagy ízlés szerint stevia (aki szereti)
vanília rúd
A zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről.
Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magját, vagy vaníliakivonatot, esetleg vaníliapasztát. Vanília aromát nem választanék ízesítésül, mert a kakaóvajat nem érheti víz. Éppen ebből a megfontolásból folyékony édesítőszert se használjunk hozzá!
Az átszitált kókusztejport a zsiradékban alaposan elkeverjük. Kóstoljuk, és ha édessége megfelelő, akkor a formába töltjük.
Fenti adag a képen látható szilikonformába fér el. Mazsolát, mogyorót, aszalt gyümölcsöt is szórhatunk a hátuljára.
Fagyasztóba tesszük, ahol kb 10 perc alatt keményre fagy.
- Ugyanazzal a bögrével mérünk ki mindent. (Én egy 2,5 decis bögrével dolgozom, így 4 bőséges adag lesz az eredmény.) - A tejet összemelegítjük a vízzel. Mikor kezdene felindulni,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük (kb 10 perc elektromos habverővel),hozzá adjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet fakanállal könnyedén hozzá keverjük. A felaprított gyümöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral kikeverjük. A tejből, a lisztből és a tojássárgájából krémet főzünk. A két krémet összekeverjük A kekszet belemártjuk a kávéba, lerakjuk a tálcára (12 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk az előzőekhez. A narancs héját lereszeljük és kifacsarjuk a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű