85 gramm kókusztejpor
40 gramm kókuszolaj
60 gramm kakaóvaj
100 gramm porrá őrölt xilit, vagy ízlés szerint stevia (aki szereti)
vanília rúd
A zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről.
Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magját, vagy vaníliakivonatot, esetleg vaníliapasztát. Vanília aromát nem választanék ízesítésül, mert a kakaóvajat nem érheti víz. Éppen ebből a megfontolásból folyékony édesítőszert se használjunk hozzá!
Az átszitált kókusztejport a zsiradékban alaposan elkeverjük. Kóstoljuk, és ha édessége megfelelő, akkor a formába töltjük.
Fenti adag a képen látható szilikonformába fér el. Mazsolát, mogyorót, aszalt gyümölcsöt is szórhatunk a hátuljára.
Fagyasztóba tesszük, ahol kb 10 perc alatt keményre fagy.
Az almát vékonyan meghámozzuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA darát közepes lángon, szárazon, világos zsemleszínűre pirítjuk, majd forró vízzel felöntjük. A vizet lassan csurgatva adjuk hozzá, miközben habverővel keverjük. Beleszórjuk a mák...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük. A masszát tegyük fél órára a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd gyors mozdulatokkal formázzunk belőle golyókat és hemp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű