85 gramm kókusztejpor
40 gramm kókuszolaj
60 gramm kakaóvaj
100 gramm porrá őrölt xilit, vagy ízlés szerint stevia (aki szereti)
vanília rúd
A zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről.
Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magját, vagy vaníliakivonatot, esetleg vaníliapasztát. Vanília aromát nem választanék ízesítésül, mert a kakaóvajat nem érheti víz. Éppen ebből a megfontolásból folyékony édesítőszert se használjunk hozzá!
Az átszitált kókusztejport a zsiradékban alaposan elkeverjük. Kóstoljuk, és ha édessége megfelelő, akkor a formába töltjük.
Fenti adag a képen látható szilikonformába fér el. Mazsolát, mogyorót, aszalt gyümölcsöt is szórhatunk a hátuljára.
Fagyasztóba tesszük, ahol kb 10 perc alatt keményre fagy.
1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. 2. Beletesszük a citromhéjat. 3. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. 4. A két részt összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat langyosra olvasztjuk. 2. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. 3. A hagyományos palacsintához hasonlóan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzá adjuk a cukrot, majd keményre felverjük. A tojás sárgákat egyesével hozzákeverjük, majd apránként beleforgatjuk a kakaóval,és a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű