85 gramm kókusztejpor
40 gramm kókuszolaj
60 gramm kakaóvaj
100 gramm porrá őrölt xilit, vagy ízlés szerint stevia (aki szereti)
vanília rúd
A zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről.
Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magját, vagy vaníliakivonatot, esetleg vaníliapasztát. Vanília aromát nem választanék ízesítésül, mert a kakaóvajat nem érheti víz. Éppen ebből a megfontolásból folyékony édesítőszert se használjunk hozzá!
Az átszitált kókusztejport a zsiradékban alaposan elkeverjük. Kóstoljuk, és ha édessége megfelelő, akkor a formába töltjük.
Fenti adag a képen látható szilikonformába fér el. Mazsolát, mogyorót, aszalt gyümölcsöt is szórhatunk a hátuljára.
Fagyasztóba tesszük, ahol kb 10 perc alatt keményre fagy.
A lisztben elmorzsolt margarinhoz adjuk a sütőport, a cukrot, a sót, tojást és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Elnyújtjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. Vékonya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKeverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Egy másik tálban verjük habosra a tojást, a cukrot és az olajat, végül adjuk hozzá a tejet, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot és adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet és 1-2 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű