85 gramm kókusztejpor
40 gramm kókuszolaj
60 gramm kakaóvaj
100 gramm porrá őrölt xilit, vagy ízlés szerint stevia (aki szereti)
vanília rúd
A zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről.
Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magját, vagy vaníliakivonatot, esetleg vaníliapasztát. Vanília aromát nem választanék ízesítésül, mert a kakaóvajat nem érheti víz. Éppen ebből a megfontolásból folyékony édesítőszert se használjunk hozzá!
Az átszitált kókusztejport a zsiradékban alaposan elkeverjük. Kóstoljuk, és ha édessége megfelelő, akkor a formába töltjük.
Fenti adag a képen látható szilikonformába fér el. Mazsolát, mogyorót, aszalt gyümölcsöt is szórhatunk a hátuljára.
Fagyasztóba tesszük, ahol kb 10 perc alatt keményre fagy.
12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy pici...
Elkészítési idő:a tejet +csipet so feltesszuk foni -ha meleg hozzaadjuk a vajat + cukrot -ha jo forro beleszorjuk a buzadarat + kokuszreszeleket -addig fozzuk amig el kezd pofogni -ekk...
Elkészítési idő: 25 percÖssze dolgozzuk és vékonyan kiolajozott tepsibe símítjuk 2 cm vastagságúra. Tetejére csoki mázat öntünk és megszórjuk apróra vágott pörkölt földimogyoróval, majd rudacskákra szele...
Elkészítési idő: