menu

Családireceptkönyv.hu

Diós batyu Annuskától


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:
1/2 kg liszt
12 tojás sárgája
30 dkg vaj
csipet só
csipet élesztő
12 tojás sárgája
TÖLTELÉK:
1/2 kg darált dió
1/2 kg porcukor
12 tojásfehérje

Elkészítés:


A lisztet a vajat és a tojások sárgáját a csipetnyi sóval és az élesztővel jól összegyúrjuk.
Kisebb dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, majd hűtőbe helyezzük amíg megdermednek.
Egy tepsiben előkészítjük a fémkosárkákat.
A tojásfehérjébe kiskanál citromlevet rakunk és keményre felverjük.
A diót és a cukrot összekeverjük és beleöntjük a felvert habba, majd az egészet finoman összekeverjük.
A megdermedt golyókat kb. 12-13 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Egy lapos evőkanálnyi tölteléket a közepébe helyezünk és ügyesen kosárkákat formálunk. Végül az előmelegített sütőben kb. 1/2 órát sütjük míg aranysárga nem lesz. Az elkészült batyucskákat kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket. Amikor kihűltek, ízlés szerint vaníliás porcukorral óvatosan megszórjuk.

Diós batyu Annuskától

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Haribo zselécukorka
Haribo zselécukorka

Elkészítése: A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszhabos csiga
Kókuszhabos csiga

1. A hideg vajat lereszeljük a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. 2. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. 3. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzso...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Brownie (paleo)
Brownie (paleo)

A kókuszolajat keverjük össze a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliaaromát, a kakaót és a többi hozzávalót és krémesre keverjük ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonformáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás lepény
Almás lepény

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta e...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk