Családireceptkönyv.hu

Diós batyu Annuskától


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:
1/2 kg liszt
12 tojás sárgája
30 dkg vaj
csipet só
csipet élesztő
12 tojás sárgája
TÖLTELÉK:
1/2 kg darált dió
1/2 kg porcukor
12 tojásfehérje

Elkészítés:


A lisztet a vajat és a tojások sárgáját a csipetnyi sóval és az élesztővel jól összegyúrjuk.
Kisebb dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, majd hűtőbe helyezzük amíg megdermednek.
Egy tepsiben előkészítjük a fémkosárkákat.
A tojásfehérjébe kiskanál citromlevet rakunk és keményre felverjük.
A diót és a cukrot összekeverjük és beleöntjük a felvert habba, majd az egészet finoman összekeverjük.
A megdermedt golyókat kb. 12-13 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Egy lapos evőkanálnyi tölteléket a közepébe helyezünk és ügyesen kosárkákat formálunk. Végül az előmelegített sütőben kb. 1/2 órát sütjük míg aranysárga nem lesz. Az elkészült batyucskákat kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket. Amikor kihűltek, ízlés szerint vaníliás porcukorral óvatosan megszórjuk.

Diós batyu Annuskától

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: borsági
Aranygaluska
Aranygaluska

A kenyérsütőbe beteszek minden alkotóelemet. Alul van a folyékony és a só-élesztő ne érjen egymáshoz. Ha kész a tészta kinyújtom kb 2 cm vastagra, kiszaggatom, egyesével bekenem v...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Mákos tejbegrízgombóc - sk
Mákos tejbegrízgombóc - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

Először a száraz alapanyagokat a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd a felmelegített vajat is hozzáadjuk. Végül a tojássárgát, és jól összedolgozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Porhanyos tészta
Avatar Tóthné Vincze Mária Kedvelnék
Porhanyos tészta

A gyúrótáblán a lisztbe mélyedést vájunk. A többi hozzávalót beletesszük és gyorsan sima tésztává dolgozzuk. A tésztát hideg helyen pihentetjük,majd később késhát vastagságúra k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk