10 dkg méz - vegyes virág
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé (53%-os)
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg zabpehely
1 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só - tengeri
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
2
A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval.
3
A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. (könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira)
4
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tenyerünkkel lelapogatjuk. Előmelegített sütőben 175 C-on, 10-15 perc alatt megsütjük.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd a levét kissé kinyomkodjuk (nem nagyon csak picit). Egy edénybe olajon megpirítjuk a búzadarát, hozzáöntjük a kinyomott meggylevet és megforra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 170 fokra. . A darált kakaós kekszet és az olvasztott vajat egy tálban jól dolgozzuk össze, mígnem jól formázhatóvá válik. Amennyiben van otthon mini-sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból kis lángon főzzünk szirupot. Pontosan 4 percig forraljuk. Vegyük le a tűzről és hűtsük le, a mennyisége ekkor kicsit több, mint 2,5 dl. Keverjük össze a na...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű