- 250 gramm túró
- 36 gramm liszt
- 84 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 gramm vaj (puha)
- 2 darab tojássárgája
- 1 teáskanál édesítő
- 1 csipet só
- 4 evőkanál teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
- 1 evőkanál étolaj
◾️Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd pirítsuk meg rajta a zsemlemorzsát.
◾️A túróba morzsoljuk bele a vajat, keverjük hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot/édesítőt és a sót.
◾️Gyúrjuk össze, tegyük vékonyan lisztezett deszkára, sodorjunk belőle hengert, majd késsel daraboljuk nudli nagyságúra.
◾️Tegyünk fel vizet forrni egy csipet sóval, majd a forrásban lévő vízbe tegyük bele a nudlikat, várjuk meg, amíg feljönnek a víz felszínére.
◾️Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki őket, majd óvatosan rázzuk össze a zsemlemorzsával.
Cukormentes lekvárral, por édesítővel meghintve fogyasszuk.
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Egy kisebb tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, porcukrot, sütőport, sót, a felét beleszórjuk a tepsibe....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához teszem a zabot, a kókuszlisztet, az útifű maghéjat, az édesítőt, vaníliát, a joghurtot, a kókusztejszínt, és jól elkeverem. Végül a túró é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a tésztát kikeverjük és megsütjük. A krémhez a tejbe keverjük a vaníliás cukrot és a lisztet vagy keményítőt belefőzzük, majd kihűlésig keverjük. A RAMA-t és a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot tálba tesszük, megnedvesítjük 4 kanál hideg vízzel, hozzátesszük a tojássárgákat, és habverővel addig kavarjuk, míg egészen sűrű, habos lesz. A tojásfehérjéket 4 kanál v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű