- 250 gramm túró
- 36 gramm liszt
- 84 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 gramm vaj (puha)
- 2 darab tojássárgája
- 1 teáskanál édesítő
- 1 csipet só
- 4 evőkanál teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
- 1 evőkanál étolaj
◾️Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd pirítsuk meg rajta a zsemlemorzsát.
◾️A túróba morzsoljuk bele a vajat, keverjük hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot/édesítőt és a sót.
◾️Gyúrjuk össze, tegyük vékonyan lisztezett deszkára, sodorjunk belőle hengert, majd késsel daraboljuk nudli nagyságúra.
◾️Tegyünk fel vizet forrni egy csipet sóval, majd a forrásban lévő vízbe tegyük bele a nudlikat, várjuk meg, amíg feljönnek a víz felszínére.
◾️Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki őket, majd óvatosan rázzuk össze a zsemlemorzsával.
Cukormentes lekvárral, por édesítővel meghintve fogyasszuk.
előkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet. kovász készítés: Az élesztőt csomómentesen elkeverjük kb 1 dl langyos tejben egy ki...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes1.) A lisztet a margarinnal, sóval, szódabikarbónával elmorzsoljuk. 2.) Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a tejfölt és összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztből a nargarinnal, cukorral, citromlével, tojássárgával tésztát gyúrunk, kis tepsibe tesszük, és félig megsütjük. Közben a tojáshabot a cukorral fényes- keményre verjük, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű