Hozzávalók:
az alaphoz:
30 dkg vaníliás keksz
10 dkg vaj
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
8 dl tej
4 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
2 dl habtejszín
3 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a vajjal, vaníliás cukorral és tejszínhabbal együtt, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt tortaformába simítjuk. A pudingport elkeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. Mikor elkészül egy kicsit hagyjuk hűlni, belekeverjük a kókuszreszeléket. A pudingot rásimítjuk a kekszes alapra. Közben felverjük a habot és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Ha a puding már teljesen kihűlt, a tetejére halmozzuk a habot, nem szükséges elsimítani, egy kanállal „összeborzoljuk”. Lehűtjük és már kínálhatjuk is.
A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral. Felváltva hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat felfőzzük, 2 e.k. lisztet keverünk bele és levesszük a tűzről. 50 dkg kekszet összetörünk 1 csomag mazsola, 10 dkg dió vagy kókusz, kis rum, vizes celofánba tesszük,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a mákot, a lisztet, az almát sütőport. Egy 22 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A mass...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük világosra. Baracklekvárral megkenjük, porcukorral a tetejét meghintjük. Diótöltelék: A darált di...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű