200 g köles
1 liter tej
só, cukor, vaníliás cukor- ízlés szerint
5 tojás
vaj
zsemlemorzsa
A kölest 3-szoros mennyiségű tejben megfőzzük. Kevés sóval, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük. Miután levettük a tűzről 15 percig pihentetjük, majd kivesszük a lábosból, feltörjük, hagyjuk kigőzölni. Ha már langyos, akkor a tojások sárgáit kikeverjük ízlés szerint cukorral, melyet a köleshez keverünk, a tojások kemény habjával lazítjuk.
Egy tepsit kikenünk vajjal, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a köleses keveréket. 165 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Gyümölcs öntet:
Az idény gyümölcsöt vagy fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és cukorral összeforraljuk, étkezési keményítővel sűrítjük.
Gyümölcs öntettel tálaljuk.
A meghámozott almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót (mandulát, vagy kekszet). Ízlés szerint mézzel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szárazanyagokat elkeverjük, majd hozzáadunk minden egyebet, az ízesítőket, valamint a hideg vízzel alaposan elkevert kókuszkrémet. A masszát szilikonos formába nyomkodjuk egyenle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű