1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding fehércsokoládés
40 g cukor
400 ml tej
100 ml habtejszín
50 g mandulapálcika
300 g áfonya
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot azonnal folpackkal letakarjuk, majd szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
A mandulaforgácsot egy teflon serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Az áfonyát megmossuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd a pudingot, az áfonyát és a mandulát desszertes poharakba rétegezve, egyenletesen elosztjuk. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt néhány szem áfonyával díszítjük, és pirított mandulával hintjük
Elkészítése: A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük barack lekvárral, a két oldalát felgöngyöljük úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban robotgéppel összedolgozom Folpakba csomagolva 1 órára a hűtőbe teszem Kinyújtom kb 1/2 cm vastagra és kekszkinyomóval formázom sütőpapíros tepsibe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A langyos vízben elkeverjük az ecetet. Az átszitált liszthez keverjük hozzá a sót, majd az olajat, a vizet apránként adagolva öntsük a tálba. Kezdjük el a tésztát kid...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. (A palacsintatésztáná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű