34 dkg liszt
12 dkg vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
1 tk szódabikarbóna
csipet só
2 tk fahéj-szerecsendió-szegfűszeg keveréke vagy mézeskalácsfűszer
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
Kenyérsütőgépben tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Közben 20 perc után kissé átgyúrom, jót tesz a tésztának. Ha szép hólyagosra kelt, kiborítom, kb. 10...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Közben a tejet felforraljuk. Ha tej enyhén forr, óvatosan beleszaggatjuk a kis habgaluskákat, 1-2 percig főz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMinden hozzávaló mehet a tálba, robotgéppel összekeverjük simára és utána a kivajazott tepsibe (én kerámia tálban sütöttem) öntjük. 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. Nálam ez kb 30 p...
Elkészítési idő: 5-10 perc+sütés Nehézség: Könnyű