20 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
1 cs sütőpor
kevés tejföl
tepsi kenéséhez zsír
liszt
A cukrot habosra keverjük a tojással, majd a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összedolgozzuk. A kizsírozott, kilisztezett tepsibe simitjuk. Kimagozott szilvával díszítjük a tetejét, majd szép pirosra sütjük.
25 dkg lisztből, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek. kakaóból, 1 dkg szalakáléból, melyet előzőleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztésztához: a hozzávalókat tálba teszem és tésztát gyúrok belőle. Lehet kézzel is, de jobban szeretem robotgéppel készíteni, mert úgy nem olvad meg a kezem melegétől a vaj. Nagyjáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és kevergetés közben takaréklángon melegíteni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a margarint, a kávét és a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgép dagasztó programjával, de akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű