20 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
1 cs sütőpor
kevés tejföl
tepsi kenéséhez zsír
liszt
A cukrot habosra keverjük a tojással, majd a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összedolgozzuk. A kizsírozott, kilisztezett tepsibe simitjuk. Kimagozott szilvával díszítjük a tetejét, majd szép pirosra sütjük.
A lisztet, a cukrot és a sütőport beleszitáljuk egy tálba. Hozzáadjuk a zsírt és elmorzsoljuk, majd az 1 tojás sárgáját is hozzáadjuk (a fehérjét a krémhez adjuk majd)....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA méz mennyisége miatt erősen kompromisszumos édesség, én azonban az adventi időszakban 1-2 darabot igenis bevállalok, a mézeskaláccsal együtt – a hedonizmus oltárán áldozva :D...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk egy mutatós kerek, közepes nagyságú formát, amiben készítjük a süteményt. Első lépésként a piskótát egyenként belemártjuk rumos tejbe, és kirakjuk vele az forma alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat a liszttel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz