HOZZÁVALÓK:
25x35 cm-es tepsihez.
A TÉSZTÁHOZ:
4 tojás
2 ek. xilit (3 dkg)
2 teás kanál folyékony édesítőszer
6 dkg kilófaló lisztkeverékalap
2 ek. natúr kakaópor
4 ek. étolaj
csipet só
kávés kanál sütőpor
1-2 ek. tej vagy víz (csak ha szükséges!)
A KRÉMHEZ:
50 dkg túró (aki igazán mennyei sütit akar, használjon 75
dekát, nálam néha győz a kalóriaspórolás...)
1 ek. folyékony édesítőszer
1 ek. vaníliaaroma
2 dl cukormentes, 33%-os növényi tejszín
(Rama, Metróban kapható)
A TETEJÉRE:
8 dl diétás , szénsavas narancsüdítő
2 cs. (8 dkg) cukormentes, főzős vaníliás puding
Három féleképpen is készíthetjük:
1. Gyakorlottak süssenek villámpiskótát (Kilófaló sütemények vagy
Házi csodák kötet „Sütemények és receptek újratöltve” fejezete alapján),
2.
Akik biztosra mennek válasszák szét a tojásokat, a fehérjét a xilittel verjék kemény habbá, tegyék a hűtőbe.
Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, csipet sóval.
Tegyük tálba a tojássárgákat, az olajat, folyékony édesítőszert és gépi habverő legnagyobb fokozatán verjük addig, míg kivilágosodik a tojás és szinte krémmé válik. Szitáljuk bele több részletben a kakaós lisztet. Ha túl sűrű masszát kapunk, most keverhetünk bele 1-2 evőkanál tejet, egyébként nem kell. Öntsük rá a tésztát a korábban felvert tojásfehérjére, óvatosan, de alaposan keverjük el.
3.
Egyszerűbb megoldás, ha a habbá vert fehérjét és a krémszerűvé vert sárgáját összeforgatjuk, ebbe szitáljuk bele a kakaós-sütőporos lisztet! Ha ekkor is nagyon sűrűnek találjuk, mehet bele a víz vagy tej.
Bármelyik módszert választjuk, a kész tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben, alulról a második rácsmagasságon, alsó-felső sütéssel kb. 15 perc alatt süssük készre, borítsuk konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt, hagyjuk hűlni,
majd helyezzük vissza a tepsibe.
Keverjük ki a túrókrémet, lazítsuk a felvert tejszínhabbal, kóstoljuk meg!
Főzzük meg a tetejére szánt narancsos krémet, a természetes íz miatt egy pici fruktózt vagy xilitet tehetünk bele!
Kenjük a túrókrémet a piskótára, majd öntsük rá a langyosra hűlt (közben kevergessük, hogy ne bőrösödjön!) narancskrémet.
Hűtőben hamar rádermed és készen is van a nagyon
finom süteményünk!
Tipp: ha 75 dkg túróból készítjük, akkor szerintem túl sok rá a 8 dl folyadékból készített sárga bevonat, elég ha 6 dl-t használunk és 1,5 csomag (6 dkg) pudingport.
A csokit és a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokit is és a lisztet is, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: 4db banánt szétnyomkodok villával pépesre. Teszek hozzá 2csomag vaníliás cukrot, 2evőkanál porcukrot és 1/4 kg daráltkekszet. Jól összegyúrom. Golyókat formázok és meghempergetem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. Válaszd szét a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, magozzuk, felszeljük. 2. Banánt hámozzuk és negyedeljük, tojássárgáját, vaníliás cukorral habosra keverünk, liszttel elkeverjük, tojásfehérje habjával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű