2 bögre búzaliszt
2 bögre tej
1 db tojás
5 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
0.5 bögre ásványvíz (szóda)
Tepsi kenéséhez
2 evőkanál vaj
Tetejére
3 db alma
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj
A lisztet, kristálycukrot, sütőport és a sót egy tálban összekeverem. A liszt közepébe mélyedést készítek, ide ütöm a tojást. Majd apránként a tejet hozzáadva csomómentesre kikeverem a tésztát. A szódavizet (ásványvizet) beleöntöm, majd ezzel is elkeverem. Egy 33x47 cm-es tepsit vajjal kikenek, majd beleöntöm a tésztát. Az almákat megpucolom és kisebb cikkekre vágom, szépen, sorban kirakom a palacsinta tészta tetejét. A porcukrot a fahéjjal összekeverem, majd megszórom az almaszeleteket. Előmelegített 180-200 C-os sütőben kb. 30 percet vagy tűpróbáig sütöm. Melegen tálalom. Jó étvágyat!
http://aprosef.hu/almas_palacsinta_tepsiben_recept
A készen vett leveles vajas tésztát kinyújtom kb. 20 cm szélesre és tepsi hosszúságúra. A marcipánt 4 részre osztom és tészta hosszúságúra sodrom. A tésztát megkenem felvert tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a kávéport, majd a vizet. Ezt követően összekeverjük az eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször a zsiradékot a lisztel elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk, én 3 felé osztottam (ha teljes adagot csinálok 4 részre) és éjszakát hűtőben pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű