2 bögre búzaliszt
2 bögre tej
1 db tojás
5 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
0.5 bögre ásványvíz (szóda)
Tepsi kenéséhez
2 evőkanál vaj
Tetejére
3 db alma
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj
A lisztet, kristálycukrot, sütőport és a sót egy tálban összekeverem. A liszt közepébe mélyedést készítek, ide ütöm a tojást. Majd apránként a tejet hozzáadva csomómentesre kikeverem a tésztát. A szódavizet (ásványvizet) beleöntöm, majd ezzel is elkeverem. Egy 33x47 cm-es tepsit vajjal kikenek, majd beleöntöm a tésztát. Az almákat megpucolom és kisebb cikkekre vágom, szépen, sorban kirakom a palacsinta tészta tetejét. A porcukrot a fahéjjal összekeverem, majd megszórom az almaszeleteket. Előmelegített 180-200 C-os sütőben kb. 30 percet vagy tűpróbáig sütöm. Melegen tálalom. Jó étvágyat!
-a tészta hozzávalóit összegyurjuk -3 részre osztjuk -vékonyan kinyújtjuk mindegyiket külön-külön -vékonyan megkenjük olvasztott zsirral és feltekerjük lazán mint a bejg...
Elkészítési idő: 90 percA tésztaalap elkészítése: aprítógép segítségével dolgozzuk jó alaposan össze az őrölt mandulát, a diót és a datolyát. Néhány perc elteltével a keveréknek morzsás tésztaállagúnak ke...
Elkészítési idő: 50 perc