35 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg sós vaj
5 tojás sárgája (L méretű tojás)
1 csapott kávéskanál só (ha nem sózott a vaj, akkor 2)
6 g sütőpor
A tetejére
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, porcukor, só) tálba mérjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a vajat, majd az egészet összegyúrjuk.
Hűvös helyen fél órát pihentetjük.
Lisztezett munkafelületen fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket (3-4 cm távolságot hagyva).
Tetejüket megkenjük a tojássárgája és a tej keverékével és egy villa segítségével keresztben és hosszában is csíkokat húzunk rajta.
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütésen 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd ehhez keverem adagonként a kakaót. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitálom a kakaós alaphoz. Kivajazo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt a csokival vízgőz fölött felolvasztjuk. A kakaóport és a kókuszreszeléket egy tálkába mérjük, összekeverjük. A tojásokat az eritrittel robotgéppel kihabosítjuk. hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpehelylisztet, a búzasikért, a sütőport és az édesítőszert egy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a 10 dkg kókuszzsírral. Ez után kiöntjük egy szilikon lapra vagy gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű