Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
15 dkg cukor
7 tojásfehérje
Krém:
2 cs. vanília pudingpor
2 evőkanál kakaópor
25 dkg cukor
30 dkg margarin
7 tojássárgája
7 dl tej
Áztatáshoz:
30 dkg keksz
rumaroma
kb. 2 dl tej (amennyit felvesz)
Tetejére tortadara
A piskótához összedolgozzuk a lisztet a sütőporral és a darált dióval. Beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Majd sütőpapírral bélelt kb.30x38 cm-es tepsiben előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejben simára keverjük a pudingport, a cukrot és a tojássárgáját. Folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Miután kihűlt, kikeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe keverjük a kakaóport.
A diós piskótára kenjük a vaníliás krémet. Kirakjuk egy sor rumos tejbe áztatott keksszel. Megkenjük a kakaós krémmel, tetejét megszórjuk tortadarával.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A málnát megmossuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát hagyományos módon elkészítjük és 170 fokon kisütjük,, majd kihűtjük. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és a vízzel felöntjük és addig forraljuk, amíg az összes ka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütöporos tepsibe előmelegített 120-180fokon sütjük. Hagyjuk jól k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű