1 cs. réteslap,
800 g alma,
50 g mák,
2 ek. édes morzsa,
50 g margarin,
citromlé,
fahéj,
cukor,
porcukor a szóráshoz.
A megmosott alma magházát eltávolitjuk, és lereszeljük. Rácsepegtetjük a citromlevet, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A réteslapot szétterítjük egy nedves konyharuhán és rászórjuk a szárazon megpirított édesmorzsát. A réteslapon szétterítjük egyenletesen az ízesített és kicsavart almát, majd megszórjuk a darált mákkal. A tésztát felcsavarjuk, és margarin felével kikent tepsibe tesszük. A margarin másik részét felolvasztjuk, és a rétes tetejét kenjük be vele. Közepes hőfokon kb. 30- 40 perc alatt megsütjük. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Lassú lángon felmelegítem és a kihűlt süteményt beborítom vele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összetöröd, hozzáadod a joghurtot, a citromhéjat és az édesítőt. A habtejszínt felvered. Zselatint feloldod egy kevés vízben, felmelegíted. Utána picit hagyod hűlni, és hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsolom a sütőt 200-210 fokra. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálba szitálom, majd elkeverem. Ha kakaós muffint szeretnénk azt itt keverjük hozzá. Egy másik tálba kimérem...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesezt a tölteléket összekeverni a kosárka formákhoz a tésztát elöször is 5 mm-re nyújtom, kiszaggatom, kibélelem vele a formát, majd a formába elöször egy kávéskanál baracklekvárt (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű