12 evő kanál liszt
12 evő kanál cukor
1 dl étolaj
1 dl tej
1 cs sütőpor
1 fél mokkás kanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
1 mokkás kanál őrölt fahéj
3 db tojás
megy vagy egyéb befőtt, kandírozott gyümölcs tetszés szerint
1. Minden hozzávalót egy keverőtálba összekészítjük, majd gépi habverővel összedolgozzuk.
2. A tepsit sütő papírral kibéleljük és beleöntjük az összekevert masszát.
3. A massza tetejére a lecsöpögtetett meggyet, vagy gyümölcsöt szórunk,
valamint enyhén pirított diót is lehet rá tenni.
4. Előmelegített sütőben 180, majd 150 fokon 30 percen keresztül sütjük.
nagyon finom.
A barackot beáztatjuk egy kevés rumba. Majd a lekvárral együtt összeturmixoljuk. Összekeverjük a dióval, cukorral és a háztartási keksszel. Ha a massza állaga fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészülhet mandulával, aszalt gyümölcsökkel, aszalt citrushéjjal, csokoládéval és még sorolhatnám. Az enyémbe ezúttal marcipán és aszalt szilva került. A formával kapcsolatban t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kakaóport is. Mikor már krémes állagú, belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjébe egy csipetny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverjük a cukorral, van.cukorral, olajjal, vízzel, majd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Másik felébe beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű