- 50 dkg liszt,
- 3 ek cukor,
-1 darab tojás,
-1 darab tojássárgája,
- 2,5 dl tej,
- 20 g élesztő,
- 8 dkg vaj (olvasztott),
- 1 csipet só,
Töltelék:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor,
- 2 ek cukor,
- 4 dl tej,
- ízlés szerint aszalt vörösáfonya vagy mazsola,
Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben. Elég egy kanál cukrot tenni a tejbe, a többi mehet a tésztába.
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, tegyük hozzá a maradék cukrot, a sót, a tojást, a tojássárgáját, majd öntsük bele a felfutott élesztőt. Kezdjük el dagasztani, majd csorgassuk bele az olvasztott vajat és addig dagasszuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. Ekkor takarjuk le, majd hagyjuk egy órát meleg helyen kelni.
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítsük el, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsuk 3-4 milliméter vastag téglalapra, kenjük meg a vaníliapudinggal, szórjunk rá áfonyát vagy mazsolát, majd a hosszanti oldalától tekerjük fel. Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd fektessük le sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk közöttük elég helyet, mert a tészták ilyenkor még nőnek. Hagyjuk még egy fél órát kelni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük meg a csigákat 20 perc alatt.
Gyúrjuk össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órán keresztül. A kiszúróval vágjuk ki a kekszkarikákat, majd mintázzuk meg őket a pecséttel, ezt kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEssünk túl a nehezén. Azzal kezdünk, hogy vizet forralunk egy lábosban, amire ráfér a keverőtálunk úgy, hogy nem ér bele a vízbe. A tojások sárgáját üssük egyesével egy nagy keverő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat kikeverjük a cukorral, mézzel, sóval és a szódabikarbónával, majd tovább keverjük a tojással. A masszába beledolgozzuk a kétféle lisztet, a zabpelyhet és a feldarabolt gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással összekavarom, és hozzáadom a sütőporos lisztet. ENNYI! Ez a mennyiség egy nagy sütőtepsi méretű adaghoz elegendő!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű