- 50 dkg liszt,
- 3 ek cukor,
-1 darab tojás,
-1 darab tojássárgája,
- 2,5 dl tej,
- 20 g élesztő,
- 8 dkg vaj (olvasztott),
- 1 csipet só,
Töltelék:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor,
- 2 ek cukor,
- 4 dl tej,
- ízlés szerint aszalt vörösáfonya vagy mazsola,
Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben. Elég egy kanál cukrot tenni a tejbe, a többi mehet a tésztába.
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, tegyük hozzá a maradék cukrot, a sót, a tojást, a tojássárgáját, majd öntsük bele a felfutott élesztőt. Kezdjük el dagasztani, majd csorgassuk bele az olvasztott vajat és addig dagasszuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. Ekkor takarjuk le, majd hagyjuk egy órát meleg helyen kelni.
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítsük el, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsuk 3-4 milliméter vastag téglalapra, kenjük meg a vaníliapudinggal, szórjunk rá áfonyát vagy mazsolát, majd a hosszanti oldalától tekerjük fel. Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd fektessük le sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk közöttük elég helyet, mert a tészták ilyenkor még nőnek. Hagyjuk még egy fél órát kelni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük meg a csigákat 20 perc alatt.
Hozzávalókat összekeverem, majd legalább fél órára a hűtőbe teszem állni. Ezután lehet sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszmorzsát összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tejjel, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe öntjük, majd vízfürdőben 3 órán keresztül főzzük. Edénybe tesszük a mézet, a cukrot, 10 dkg vajat,a tojásokat, és gőz fölött állandó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes