6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport is. Beledolgozzuk a tojáshabot és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. Mikor elkészült meglocsoljuk a kávéval. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd főzni kezdjük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét is. Picit hagyjuk hűlni, majd a piskóta tetejére kenjük. Lehűtjük és szeletelhetjük.
1. A tészta összetevőit összegyúrtam, és kibéleltem vele egy piteformát. 2. Beleszórtam az almát, kb. 1 kis marék diót, meghintettem fahéjjal és szegfűszeggel. 3. A krémet kike...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...
Elkészítési idő: